Разкриха престъпна група за фалшиви документи на нелегални чужденци

Под ръководството на Районната прокуратура в Тутракан служители на Главна дирекция „Гранична полиция“ разкриха престъпна група, изготвяла фалшиви документи.

Специализираната полицейска операция е проведена на територията на София и Силистренска област, където е разкрита групата, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна. Задържани са шестима български граждани, които са поръчвали, изготвяли и предоставяли за ползване фалшиви документи за самоличност с неистински лични данни.

По първоначална информация документите били предназначени за чужди граждани, незаконно пребиваващи както на територията на страната, така и в държави от Западна Европа.

Служителите на ГДГП са извършили претърсване и изземване на пет адреса и помещения на територията на столицата и на Силистренска област, оборудвани с техника за изготвяне и печатане-компютри, принтери, флашки, устройства за ламиниране, защитно фолио за ламиниране на документи, течност за заличаване на данни, снимки на лица, списъци с лични данни, пластики и заготовки за документи за самоличност – с данни и със заличени данни, изготвени неистински лични карти и шофьорски книжки, документи за парични преводи, мобилни телефони и СИМ-карти, както и други вещи и предмети, доказващи престъпната дейност. Разпитани са свидетели пред съдия.

Шестимата български граждани са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл.308 от НК. На един от тях е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“, на двама -парична гаранция в размер на 10 000 лева, а на останалите трима е постановена мярка за неотклонение „Подписка“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право