Разкриха убийство на милионерка в Пловдив

Заподозреният Здравко Дечкин е задържан за 72 часа.  Снимка от фейсбук

Екзекуцията поръчал синът на жертвата, който вече е покойник

За 72 часа задържаха заподозрян

Десет години след убийството на една от най-богатите жени от Пловдив - Виолета Балабанова, полицията стигна до заподозрян за зверството. Окръжната прокуратура в града задържа 32-годишния Здравко Дечкин по подозрение, че той е човекът, наръгал няколко пъти с нож в корема жената пред дома є. Разследването установило, че е действал по поръчка на сина на жертвата - Георги Балабанов, който искал да задигне нотариалните актове на цялото имущество, оставено от покойния му баща. Виолета ги носела винаги със себе си в дамската си чанта.

Трагедията се разиграла на 30 септември 2009 г. Вдовицата вечеряла със сина си, който я закарал до кооперацията, в която живее. В тъмното там я чакал съучастникът му Здравко. Той се опитал да изтръгне чантата є, но когато усетил съпротивата є, започнал да я ръга с нож в корема. Медиците не успели да спасят жената и тя издъхнала от тежките рани. Подозренията на полицията веднага паднали върху сина й Георги, който наследил всичко, но доказателства не били събрани. Младежът разпродал имотите и го ударил на купон. Изпил и наследството на баба си, а когато през 2011 г. обеднял, опитал да се самоубие. Година по-късно Георги загинал, след като се разбил с мотора си в Слънчев бряг.

Делото за убийството на Виолета било възобновено през м. г. разследващите стигнали до Здравко Дечкин, който работи като управител на заведение. Той е задържан за 72 часа. Ако вината му бъде доказана може да получи до 20 г. решетки или доживотен затвор.

Коментари

Задължително поле