Разследват източването на 11 милиона лева от водния цикъл на Враца

По искане на прокуратурата е снета батковата тайна от близо 20 сметки

В Окръжната прокуратура на Враца е заведено следствено дело за 11-те милиона лева, преведени авансово на консорциума, който трябва да строи довеждащия водопровод от язовир „Среченска бара“,  съобщи за БНР обвинител номер едно в региона Десислав Начков. Той допълни, че работата по делото е под надзора на Апелативната прокуратура в София, като предстои да бъдат назначени експертизи, както и че по него се работи доста интензивно.

От прокуратурата допълниха, че по делото са събрани доказателства в обем от 15 тома и предстои да бъдат направени множество експертизи. Поискани са и са снети банковите тайни на поне 20 сметки, за да се установят кой, кога и по какъв начин е наредил превода на парите.

От Окръжната прокуратура уточниха, че делото е образувано, въпреки мнението на Областната дирекция на МВР във Враца, където е била заведена преписка, че няма основание за образуването на дело.

Припомням, че в неделя кметът на Враца Калин Каменов обяви, че управляващият орган на проекта по водния цикъл от Министерството на околната среда и водите е поискал Общината да върне преведените авансово преди 4 години 11 000 000 лева, като обвини за това предшественика си Николай Иванов. От своя страна екскметът  определи изявлението на Каменов като политическа атака и обеща да съдейства на държавното обвинение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право