Разпитват кметицата на Ловеч за заплахите срещу пребития й заместник

Кметицата на Община Ловеч Корнелия Маринова ще дава обяснения за , научи „Труд”.

Управничката на града ще бъде питана за информацията, с която разполага по повод на нейните публични изявления малко след инцидента. На брифинг Маринова заяви: „Имаме нашите съмнения от кой сектор може да бъде атакуван Цветан Георгиев. Подали сме два сигнала до прокуратурата за нарушения в сектора на дърводобива, има отправени директни и индиректни, вербални заплахи от този сектор към зам.- кмета. За мен вероятността е на 90 процента, че нападението идва поради стриктно изпълнение на служебните задължения на Георгиев”.

От общинската администрация споделиха, че разследващите са изискали всички преписки по обществените поръчки и по дейностите с дърводобив. Твърденията, че Георгиев лично е депозирал сигнали срещу дърводобивни фирми засега не се потвърждават.

„Но това не е и негова работа, има си служители, които да сигнализират за констатирани нарушения”, коментират запознати със случая.

Криминалистите в Ловеч изясняват защо Георгиев е бил и какво е правил на въпросното място в момента на нападението .

„Усилено се работи по разкриването на извършителя и причините за побоя. Проверяват се всички възможни версии. Изяснява се дали е имало закани за саморазправа срещу потърпевшия.Убеден съм, че много скоро ще стигнем до извършителя на престъплението и ще разберем причината за деянието”, коментира лаконично окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков.

Той допълни, че до момента Цветан Георгиев не е бил обект на разследвания.

От пресслужбата на Окръжната прокуратура в Ловеч информираха, че Георгиев е бил нападнат около 7,30 часа на 10 май от лице със строителна каска на главата и с маска за обезпрашаване от тензух на лицето. Неизвестният извършител налетял на зам.кмета в гръб и го ударил с твърд предмет. Изненадан Георгиев се обърнал пък бил цапардосан в лицето и му е счупен носът. Когато паднал на земята, последвали още два силни удара в крака, в резултат на които му е натрошена подбедрицата. Веднага след това биячът избягал. Потърпевшият е в болница.

Жители на Ловеч, които отдавна познават Георгиев споделят, че в продължение на над 10 години е бил зам.-кмет на Угърчин.

„Имаше един човек, който си вършеше съвестно работата и му видяха сметката”, коментират ловчанлии.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България