Ким Чен-ун си тръгна от Владивосток

Тръмп се обяви за ядрено разоръжаване

Намалиха броя на жертвите от атаките в Шри Ланка

Децата на Благоевград се впуснаха в приключението „На лов за великденски яйца”

Предложените от Макрон реформи срещнаха отпор

Джо Байдън се кандидатира за президент на САЩ, за „да спаси света“ от Тръмп

Какво ще поиска скоро комшийката, ако идва често за сол?

Десетки хиляди румънци идват у нас за празниците

Климатологът Георги Рачев: Пригответе си чадъри за събота и неделя

Ким Чен-ун обвини САЩ в „злонамерени“ действия

Преди 5 май: Страх, популизъм, неизвестност Апатията на гласоподавателите в Северна Македония може да направи избора за президент нелегитимен

Обстановката по пътищата е относително спокойна в първия почивен ден

От днес стартира кампанията за евроизборите

Вижте какво ще е времето днес

Избори за самочувствието на Източна Европа Юнкеровото поколение окончателно се провали в последния мандат на Европейския парламент

Разпоредиха мерки срещу пожари през топлите месеци в Сливен и областта

От 1 април до края на октомври се забранява паленето на открит огън и извършването на огневи работи на разстояние, по-малко от 100 метра от горските територии в Сливен и областта. Изрично се забранява изхвърлянето на горими отпадъци извън регламентираните места, контейнери за смет и сметищата. Това са част от мерките, които областният управител Чавдар Божурски разпореди в заповед за пожарна безопасност и гасене на пожари в горските територии.

Със заповедта се задължават директорите на Държавните горски стопанства, Природен парк „Сините камъни“, кметовете на общини и собствениците и ползвателите на гори да проверят състоянието на наличните противопожарни хидранти, водоеми и противопожарни дета, като възстановят неизправните от тях. Общинските кметове трябва да обезпечат денонощна връзка по места с органите на пожарната безопасност. Определя се регламент за привличането на армейските формирования и населението при гасенето на големи и сложни пожари.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.