Разпространител на "чай" отива на съд

Окръжната прокуратура в Шумен е внесла обвинителен акт срещу 25-годишния Румен Д., който ще бъде съден по обвинение за разпространение на високорискови наркотични вещества и техни аналози.

В периода от ноември 2015 до 21 януари т.г. шуменецът е продавал дизайнерска дрога "чай". Купувачите правили заявката си за снабдяване на мобилния му телефон, а цената на дозата от 1 грам била 10 лв., съобщават подробности от Апелативна прокуратура-Варна. Свидетели по делото са посочили младия шуменец за снабдител на наркозависими от кв."Тракия" в Шумен и от Варна.

На 21 януари шуменски полицаи предприеха претърсване в дома на подсъдимия на ул."Надежда". В порцеланова кана те открили и иззели близо 5 грама високорискови наркотични вещества. Според назначената физико-химична експертиза те са аналог на поставения под контрол синтетичен канабиноид. Пред свидетели подсъдимият заявил, че наркотичните вещества са негови, а достъп до стаите в апартамента имало само семейството му. Румен Д. признал, че продавал дизайнерска дрога при поръчка по телефона.

В хода на разследването той спрял обясненията и отрекъл авторство на деянието. В момента Румен е преведен в затвора в Ловеч. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане в окръжния съд в Шумен. Досега шуменецът е хващан да кара кола без книжка, след употреба на алкохол, в проявите му има и взломна кражба.

Коментари

Задължително поле