Разпускат администрацията в Пловдив заради предизборно събитие на ГЕРБ

Половин работен ден на стотици хора от общинска администрация и общински предприятия в Пловдив е спестен принудително, за да участват в политическо мероприятие на ГЕРБ в града. Това довериха самите участници, а случващото се разиграва пред очите на хиляди пловдивчани още в ранния следобед на 24 март.

За да изпълни ГЕРБ-Пловдив ангажимента си, да зареди с присъстващи поне 4 000 седалки в залата на Колодрума, е било разпоредено да присъстват общинари от всякакви структури и без значение дали са членове на партията. Така официално, в петък, администрации, общински фирми и такива, които имали ангажименти към кампанията на ГЕРБ, пуснали работниците и служителите си, за да са на линия за партийното мероприятие, на което щял да дойде лидерът им Бойко Борисов.

Има сигнал, че и държавната фирма „Водоснабдяване и канализация” ЕООД- Пловдив също е съкратила работния ден, за да се участва в партийното закриване на кампанията на ГЕРБ. Официалното алиби било, че внезапният половин дневен отпуск е заради Деня на водата, който обаче бе отбелязан преди два дни.

Така, ангажираните вече служители на общинска администрация и общински фирми вече заемали местата си в залата на Колодрума ,където от 16.00 часа се очаквал предизборен концерт. На самия вход на аудиторията се записвали номерата на местата по поканите, а това е умишлена мярка за контрол на присъствието и на други фирми, поканени и съпричастни с кампанията на ГЕРБ, казват наблюдатели.

Демонстративното ангажиране на общински служители и цели общински, и дори държавни предприятия в Пловдив за предизборни цели не е нито за първи, нито за втори път. Грандиозен скандал имаше точно тук, на предишни избори, когато над 100 служители от общински фирми внезапно си взеха вкупом болничен или неплатен отпуск, за да бъдат извозени с организирани автобуси на партийно мероприятие в София, припомнят пловдивчани.

Избори 2020. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Задължително поле