На 17 октомври 2018 да почерпят

Нова срамна загуба за младежите

Ваня Стамболова се проваля във „Фермата“?

МВнР осъди оскверняването с надписи на мемориала в Япония

„Синя“ окупация в Разград

Почина режисьорът Димитър Петров Той е създал любими филми като "Таралежите се раждат без бодли", "С деца на море", "Куче в чекмедже"

Унищожиха над 8 000 фалшиви стоки, задържани на „Капитан Андреево“

Саудитският консул в Истанбул е напуснал Турция

Ангела Меркел: Преговорите за Брекзит са като изчисляването на квадратурата на кръга

Преля гаврата с българските строители От бранша настояват да се търси отговорност от онези, които създават и разпространяват лъжлива и невярна информация

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 17 октомври 2018

Майк Помпео призова за „прозрачно разследване“ на съдбата на журналиста Джамал Хашоги

Звезди на пътищата според безопасността Три пъти повече са смъртните случаи у нас спрямо Западна Европа

Искат да изхвърлят Кешеру от националния

Цвета Караянчева: Дебатите по вота на недоверие ще бъдат в петък, гласуването другата седмица Отразяването на убийството на Виктория Маринова в медиите беше атака срещу ГЕРБ и управлението, заяви председателят на НС

Разработиха план за защита при бедствия по река Дунав в Свищов

Директорът на Главна дирекция „Аварийно-спасителна дейност” към ИАМА Георги Мотев и к.в.п. Камен Иванов – началник отдел „Аварийно-спасителна дейност река Дунав” посетиха Свищов, във връзка с разработването на План за защита при бедствия в частите свързани с ледоход по река Дунав и нефтени разливи и замърсявания.

Основната цел на плана при бедствия, е да се създаде оперативно действаща организация за наблюдение, систематизиране на информацията, оповестяване, анализ и предприемане на необходимите мерки при наличие на предпоставки за ледови запори и критично повишаване на речното ниво на Дунав, както и замърсявания от нефтени продукти и др. Специалистите от ИА „Морска администрация” бяха приети в община Свищов от зам.-кмета Борислав Замфиров, където в едночасов разговор, заедно със Стефан Димитров – директор Дирекция „Управление при кризи и отбранително-мобилизационна подготовка”, началникът на РСПБЗН гр. Свищов гл. инспектор инж. Светлин Михайлов и секретарят на общината Любомира Петрова, обсъдиха бъдещи съвместни действия, във връзка с плана за защита.

Представителите на община Свищов изразиха готовност за пълно съдействие, след като се съгласуват действията на областно ниво и планът се координира с Единната спасителна система, чиято основна задача е поддържане на готовност за действие и способност за своевременно реагиране, ясно и точно определяне на задълженията на всички нива и ефективно използване на наличните ресурси на отделните институции.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.