Разрешиха продажбата на IQOS в САЩ

Американската агенция по храните и лекарства (FDA) обяви, че еразрешила пускането на пазара на произведената от Philip Morris Products S.A. система за нагряване на тютюн IQOS в САЩ.

FDA приложи строги маркетингови ограничения върхупродуктите, за да предотврати достъпа и експозицията на младитехора.

„Сериозната предварителна оценка от FDA е важна част от нашатамисия да защитим обществото, особено младите хора, и да намалимсвързаните с тютюна болести и смърт. Въпреки че разрешаването нанови тютюневи изделия не означава, че те са безопасни, процесът наразглеждане и оценка гарантира, че търговията с тези продукти еподходяща за опазване на общественото здраве, като се взематпредвид рисковете и ползите за населението като цяло.

Това включва как продуктите могат да повлияят на употребата на никотин и тютюн върху младите хора, както и потенциала на тези продуктите да се превърнат в алтернатива за пълнолетните потребители на горими цигари”, казва Мич Целер, директор на Центъра за тютюневи изделия на FDA.

По-специално, чрез научната оценка на FDA на предоставената откомпанията производител научна информация, публикуванаталитература преминала независима експертна оценка и другиизточници, агенцията установи, че аерозолът, които се отделя приизползването на системата за нагряване на тютюн IQOS, съдържа по-малко токсични химикали, отколкото цигарения дим, а много отидентифицираните токсини са в по-ниски нива в сравнение с тези вцигарения дим.

Например, експозицията на въглероден окис от  аерозола IQOS е сравнима с тази от околната среда, а нивата на акролеин и формалдехид са 89% до 95% и 66% до 91% по-ниски, отколкото при горимите цигари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес