Разсеян убиец получи 6 г. и 4 месеца затвор

Óáèåöúò Àòàíàñ áåøå îñúäåí íà 6 ã. è 4 ìåñåöà çàòâîð

Ефективна присъда от 6 г. и 4 месеца затвор наложи Окръжният съд в Шумен на Атанас Манолов Михайлов/42г/. Той уби свой приятел пастира Хюсеин Реджеб/46г./ в шуменското село Златар, избяга от мястото, но си забрави личната карта под леглото в окървавената стая и така се издаде. Магистратите го признават за виновен за умишлено убийство, извършено с особена жестокост в състояние на силно раздразнение, което е предизвикано от пострадалия с насилие, съобщават от съдебната пресслужба. Двама мъже се сбили след алкохолен запой, а Хюсеин хванал и стискал за гърлото Атанас, сритал го и в слабините.

Делото приключи в петък в едно съдебно заседание. Подсъдимият Атанас признал изцяло фактите от обвинителния акт. Хюсеин е бил с множество фрактури по главата, ребрата, мушкан е и с нож. Наказанието е след направена редукция от съда с приложението на чл.58а от НК, уточняват от пресслужбата.

Атанас е в ареста от 16 декември. След като преби приятеля си той се укрива два дни, но беше открит от полицията и оттогава е зад решетките. Трябва да заплати и 70 000 лева на родителите на убития, както и разноските по делото в размер на 2 407 лв. Още 2 800 лв. е държавната такса върху уважените граждански искове. Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативен съд – Варна.

Снимка

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право