Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Разследването в Хитрино: Разпитаха машинистите и собственика на фирмата превозвач

След първоначално създадената от главния прокурор организация за разследване на инцидента в с. Хитрино, в която са включвани следователи от НСлС, експерт-криминалисти и съдебни медици към момента по негово разпореждане в процесуално-следствените действия вече са ангажирани и прокурори, и следователи от Окръжна прокуратура – Бургас. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура.

Към настоящия момент заместник-окръжен прокурор провежда разпити пред съдия. До момента са разпитани тримата машинисти на влаковата композиция и управителя на фирмата осъществила железопътния транспорт.

Следователи са допуснати на местопроизшествието и от локомотива са иззети измервателните устройства и тахо шайбата.

Продължават действията по оглед на местопроизшествието, включително и с помощта на дрон. Действия по делегация извършват и прокурори, и следователи от ОП-Бургас, като до този час е иззета относима към разследването документация, свързана с процеса по композирането на влака. Разпитват се свидетели, които са осъществили фактически действия по композирането му.

“Ситуацията е изключително тежка и не знаем каква е причината за трагедията, която се случи в Хитрино. След като се отвори черната кутия на локомотива ще се разбере дали има превишение на скоростта или дали има някаква друга техническа причина, или става въпрос за човешка грешка”, каза пред „Фокус“ народният представител от ПГ на ГЕРБ и член на транспортната комисия Станислав Иванов.

Според него, действията, които са предприети до момента са достатъчни, това са адекватните мерки – цялата държавна машина е на място.

„Мисля, че не е необходимо свикване на извънредна транспортна комисия, защото като извикаме министъра той ще ни каже това, което вече знаем от медиите и от институциите“, коментира народният представител от ГЕРБ.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Нека ”собственика”на возилото да обясни. Дружеството било частно, а капитализма, особено едричкия, където играят повечко жълтички не се интерсува от ”подвижния фактор” или човеците. А и защо? Днес били утрепани 20-50, човека. Голема работа, ше дойдат други, а и много преселници и пр безработни ще работят и жертват живота за малко парета. Важното е печалбата/капиталот:) Нали това беше основната цел на хапитализмот и демохрацията, а тоя ”товар”носи много стотинки. Ако се пренася радиоактивни материали още повече плащат. Собственикот да си го запише у бележникот:)

Отговорете