Разследват ветеринар от Банско за местене на бездомни кучета от една община в друга

Полиция започна разследване на сигнал, че ветеринар от Банско пуска нарочно бездомни кучета в симитлийкото село Долно Осеново.

Жалбата е подадена от кмета на Долно Осеново Бисер Сегменов срещу ветеринарния лекар Огнян Кочуков в полицията в общинския център. „Захари Змияров от село Долно Осеново засякъл работник на доктор Огнян Кочуков от Банско да изоставя кучета на 2,5 километра от селото. На 26-ти октомври в местността Димчово дере очевидецът вижда човек как сваля 10 големи кучета и ги оставя да тръгнат в посока селото. На мястото спира червен микробус Фиат „ Скудо“ с регистрационен номер Е 7908 КА, в 10:30 сутринта, когато не минават много хора.

Очевидецът успява да запомни марката и номера на автомобила и докато отиде в селото, кучетата вече се озовават в училищния двор, където в момента има празник и деца и учители са изключително изплашени.

Кметът подозира,че ветеринаря има практика – да събира кучета от курортните общините Банско и Разлог, а после да ги пуска в други общини, за да изкарва пари от повторното им залавяне. Полицията предприема мерки и прави разпит на ветеринаря.

При разпита доктора отрича версията, че изоставя кучета в района на село Долно Осеново. Обяснението за деянието е, че негов работник е миел микробуса им в дерето, в което впоследствие се оказва, че вода няма и няма как да бъде измит.

След разпита докторът обещава да прибере кучетата, които „не е изоставил“ в Осеново. Но вместо това той се обадил на кмета на селото и обяснил,че ще прибере кучетата срещу 30 лева на животно.

След случая началникът на УП-Симитли е издал заповед за недопускане на въпросния микробус на границите на община Симитли.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право