Разследват дали пенсионер е подпалил дома си умишлено

Снимка: Архив

Съпрузите са в болница с изгаряния

Съпрузи пенсионери пострадаха при пожар в дома им в шуменското село Памукчи, има съмнения, че 70-годишният Хасан Терзи сам е запалил стаите в къщата по неизвестни причини. Сигнал за адския пожар постъпил към 02,30 часа в петък до Противопожарната служла в град Нови пазар и към ул."Шишман" веднага бил насочен екип.

При пристигане на място огнеборците заварили да горят три стаи на първи етаж. От едната стая пожарникарите успели да изнесат собственика на имота и така спасили живота му. Мъжът обаче е с 70% изгаряния по тялото. Засегната от огъня, но по-малко, била и съпругата му Бея /67г./. Двамата са откарани в шуменската болница, а по-късно са транспортирани до специализирана клиника по изгаряния във Варна.

Пожарът бил погасен с 2 тона вода. Унищожено е домашно имущество, опушени са 150 кв.м. стени, съобщават от пресцентъра на полицията. Къщата е спасена. Причините за огъня се изясняват и предстоят още огледи.

Дни преди инцидента съседи чули Хасан да се заканва, че ще ливне бензин и ще запали къщата си. По неофициални данни има съмнения, че пожарът може да е предизвикан точно по този начин. Според местни хора, мъжът не е с психични отклонения. Имал здравословни проблеми, но те били свързани с трудно придвижване. Фамилията не страдала от липса на пари. Синът им живеел при тях, но в момента бил с камиона си на задгранично пътуване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право