Разследват депутатска щерка за фалшива диплома (обзор)

Десислава Йорданова твърди, че скандалът с дипломата є е резултат на “червен” заговор на противниците на Корнелия Нинова.

Десислава Йорданова е главен експерт в община “Родопи”

Накиснали я заради вътрешни битки в БСП 

Магистърската й степен е анулирана

Районна прокуратура - Пловдив и Икономическа полиция в града започнаха проверка на сигнал за фалшива диплома за висше образование на общински служител.

Десислава Йорданова, която е главен експерт “Здравеопазване и социални дейности” в община “Родопи” е представила неистински документ за бакалавърска степен, за да получи магистърска, се твърди в сигнала. Срокът за приключване на проверката е едномесечен.

Йорданова, която е и председател на Районния съвет на БСП в район “Западен” в Пловдив е представила през 2009 г. копие от диплома от ПУ “Паисий Хилендарски”, за да запише “магистър” в Медицински университет, където завършва с отличие. От Пловдивския университет твърдят, че такъв документ не е бил представяна, а само бележка. Факултет “Икономика”, както е написано в нея, в ПУ не съществува, няма и специалност “Маркетинг и мениджмънт”. Няма и практика да се издават подобни бележки, а само уверения върху бланка на ВУЗ-а, категорични са от ръководството на учебното заведение.

Самата Десислава Йорданова твърди пред Нова телевизия, че е завършила “Стопанско управление” в Стопанския факултет към ПУ, който се намира в Кърджали, това пише и в сайта на местната организация на БСП. Тя обещала да я покаже на екипа, но така и не го сторила. Йорданова е преминала обучения в Школа по политически мениджмънт “Фридрих Еберт” и Национален политически институт “Димитър Благоев”.

Тя е дъщеря на депутата от левицата Георги Йорданов, който е зам.-председател на Здравната комисия в парламента. Той е бил шеф на Окръжна болница в Пловдив и е бил преподавател в Медицинския университет в града под тепетата, откъдето е магистърската степен на Десислава. Дипломата на Йорданова вече е анулирана с решение на Академичния съвет на МУ. Тя може да се прости с поста си и в община “Родопи”, за който е помогнал и невалидният вече документ.

Десислава Йорданова видя в скандала около дипломата й намеса на “тъмните” сили в БСП. Според нея, тя е жертва на “червен” заговор, защото била поддръжничка на Корнелия Нинова и я подкрепила на вота. Йорданова е категорична, че цялата история е клевета и ще търси правата си в съда.

Коментари

Задължително поле