Разследват екшън с паркиране пред заведение в Търново

След публично огласен екшън с паркиране пред заведение във Велико Търново, полицията се е самосезирала и е започнала проверка.

"С адвокатите ми обмисляме дали да пусна жалба в полицията във Велико Търново по повод ситуацията в понеделник на паркинга на заведение "Макдоналдс" и обаждането ми на тел. 112, но едва ли ще пусна, тъй като нямам доверие на институциите". Това сподели пред журналисти блогърът Иво Мирчев, който разпространи информация във Фейсбук за случката. Той коментира разпрата с въпросите „Мислите си, че мутрите са изчезнали? Или МВР се бори с тях?“, след като не можа да паркира автомобила си заради арогантни шофьори на лимузини на паркинга пред "Макдоналдс" във Велико Търново.

blogarМирчев разказа, че пътувал от София за Варна с малкия си син, който бил болен, за да го остави на дядо му и баба му. Той решил да се отбият във Велико Търново във веригата за бързо хранене, но паркингът бил зает от напречно паркирани две лимузини с варненска регистрация, които заемали по 4-5 паркоместа.

Около тях се суетели мъже с вид на охранители. Когато Мирчев помолил да му освободят място за колата, те започнали да го нагрубяват и го заплашили, че "ще стане по-зле". Мъжът пък ги контрирал да бъдат внимателни, тъй като на паркинга има охранителни камери.

"Наоколо имаше и други хора, но явно те си имаха по-важни неща, не са вземали отношение. Подадох сигнал в 13,34 часа на тел. 112, като потърсих полицията за съдействие и влязохме в заведението, за да дочакам униформените. Освен това разговарях и с управителя, но той призна, че нищо не може да направи в случая. Стоях 40 минути в ресторанта, но не дойдоха никакви полицаи, а във вторник сутринта при участието ми по БТВ, от МВР отрекоха да е регистрирано такова телефонно обаждане. Аз обаче пуснах запис на разговора ми на 112 в ефир!", обясни за скандала потърпевшият.

Иво Морчев недоумява как е възможно днес да продължават тези забравени практики и герои от мутренските времена през 90-те години.

"България от 11 години е член на ЕС, и в момента председателства Съвета на ЕС, а ние гражданите с какво се сблъскваме в ежедневието си", гневи се блогърът.

Във вчерашния си емоционален пост той завършва с думите: "Ще черпя този, който успее да свали записите от видеокамерите на Макдоналдс във Велико Търново“.

Във вторник от Областната дирекция на МВР във Велико Търново се свързали с него и му казали да пусне жалба за случилото се, но той все още обмисля това.

Коментари

Задължително поле