Разследват санирането, причинило средна телесна повреда на момче в Шумен

Ìÿñòîòî íà èíöèäåíòà áåøå çàïàçåíî îò ïîëèöèÿ â ñðÿäà âå÷åðòà

Досъдебното производство е образувано за незнание или немарливо изпълнение на занятие

Досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда поради незнание или поради немарливо изпълнение на занятие ръководи районната прокуратура в Шумен по повод инцидента с 15-годишният Румен.

Както "Труд" писа, момчето беше ударено от строителен отпадък, паднал най-вероятно от скелето на блок в процес на саниране в сряда вечерта. Производството е по чл. 134, ал. 1 от НК, съобщават от Апелативна прокуратура-Варна.

От там припомнят, че на 19 юли е подаден сигнал за пострадало момче на бул."Велики Преслав" в Шумен, където строителна фирма санирала жилищен блок. Детето било отведено в болницата, където лекарите установили фрактура на черепа. Момчето беше оперирано по спешност. В петък Румен беше преместен от интензивно отделение във втора хирургия на шуменската болница, съобщиха за "Труд" от здравното заведение.

По досъдебното производство под ръководството на Районната прокуратура предстои да бъдат назначени експертизи, които да установят причината за причинената телесна повреда, както и състоянието на пострадалото дете.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право