Разследват за хулиганство баща, ругал медик в Силистра

Досъдебно производство за хулиганство е образувала Силистренската районна прокуратура срещу баща, ругал дежурен лекар от спешния център в местната болница, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.
 
Грозната сцена се разиграла в полунощ на 16 юни. Мъжът довел в спешния център 10-годишния си син, който се оплаквал от болка в очите. Помолили го да изчака 4 минути, тъй като в този момент се извършвала задължителна дезинфекция на помещенията. Бащата обаче се вбесил и засипал с люти обиди дежурния медик. Въпреки това лекарят прегледал детето. На другия ден в болницата пристигнал и дядото, който също се държал непристойно с доктора.
 
Заради агресията ръководството на болницата подало сигнали в БЛС и прокуратурата. Държавното обвинение е солидарно с позицията на съсловната организация и на МБАЛ-Силистра, че е недопустимо подобно поведение на пациенти спрямо лекари, посочиха от Апелативната прокуратура във Варна.
 
В рамките на образуваното досъдебно производство предстои да бъдат разпитани участниците и очевидците на инцидента. Ще бъде назначена и техническа експертиза на видеозаписа от камерите в болницата. След това районните магистрати ще преценят дали виновникът да бъде привлечен към наказателна отговорност.     

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право