Разследват и други случаи на хора, които са погребани незаконно, вместо кремирани

Задържаният 51-годишен мъж във връзка с измамите , свързани с кремация, не се признава за виновен и твърди, че е станала грешка. Това разкри на брифинг говорителят на Софийска градска прокуратура Десислава Петрова. Пред медиите тя потвърди, че в плитък гроб землището на Клисура са открити общо седем тела.

От Софийска градска прокуратура и СДВР дават информация във връзка с измамите, свързани с кремация, както и за

Случай с отвличането на столичен бизнесмен, чийто бизнес е ориентиран към криптовалутите.

"Има привлечено лице като обвиняем за измама", каза още говорителят на СГП.

Сигналът е подаден от гражданин, като незабавно са предприети действия. При огледа са установени в плитък гроб тленни останки на три лица, а под тях тленни останки на още четири лица. За тях няма данни за насилствена смърт. Установена е самоличността на едно от тези лица. Той е живеел в Банкя, починал е през януари тази година. Разпитани са роднините на това лице, които са заплатили на обвиняемия 1000 лв., за да бъдат кремирани неговите останки. Месец по-късно са получили урна, съдържаща прах. Т.е. те не са имали информация, че техният баща не е бил кремиран, обясни Петрова.

Случаят е прецедент и е взето под специален надзор на Апелативна прокуратура.

"Задържаният се е занимавал с погребални услуги има предходна съдимост в миналото. Има вече обаждания от хора, които са използвали неговите услуги и вече има притеснения дали роднините им наистина са погребани", добавиха от прокуратурата.

Комисар Стойно Цветков, началник на отдел "Разследване" към СДВР заяви, че има информация, че хората са повече. С категоричнна бройка комисар Цветков не се ангажира. Това ще бъде тепърва установявано.

Районът на местопроизшествието се охранява и е от цепен. Ще се направи организация, за да продължи работата по случая.

https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/737433930942896
Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право