Прокуратурата ще търси кой от шофьорите е бил виновен за катастрофата край Казанлък, в която загинаха всички участници

Снимка: Нова тв

Във връзка с настъпило пътнотранспортно произшествие на 14.10.2019 г., около 01,00 ч. на първокласен път – I – 5, до разклона за с. Хаджидимитрово, общ. Казанлък обл. Стара Загора , в Окръжна прокуратура – Стара Загора е образувано досъдебно производство, съобщават от държавното обвинение.

Досъдебното производство е образувано срещу неизвестен извършител за престъпление по чл. 343, ал.3, буква”б” вр. с чл. 343, ал.1, б.“в“ с чл. 342, ал.1, предл. второ от Наказателния кодекс - за това, че при управление на моторно превозно средство нарушил правилата за движение и по непредпазливост причинил смъртта на повече от едно лице.

Установено е, че лек автомобил, марка „Мерцедес“, със старозагорска регистрация, управляван от Ю.А, на 18 г., се е движил по първокласен път – I – 5, в посока гр.Шипка - гр. Казанлък. В автомобила пътували още четирима мъже - В.С., на 20 г., Ю.Щ., на 30 г., И.И., на 18 г. и Г.Х., на 19 г. По същото време в посока гр. Казанлък - гр. Шипка се движил лек автомобил, марка „Ауди“, с габровска регистрация, управляван от 42-годишния Л.У.

В близост до разклона за с. Хаджидимитрово, общ. Казанлък, е настъпил, по първоначални данни, челен сблъсък между двата автомобила. След удара те се завъртели и спрели в източния банкет на пътя, на разстояние около два метра един от друг.

В резултат на удара на място са загинали Ю.А, на 18 г., Л.У. на 42 г., В.С. на 20 г., Ю.Щ. на 30 г., И.И., на 18 г. и Г.Х., на 19 г.

По делото са разпитани свидетели. Извършен е оглед на местопроизшествие. Предстои да бъдат иззети записи от видеокамери от стопански обект, намиращ се близо до настъпилото произшествие. Назначени са експертизи – съдебномедицински, автотехническа и химически.

Разследването по делото продължава, като предстои извършването на действия за установяване на обстоятелства по делото – разпити на свидетели, изготвяне на заключенията на назначените експертизи и др.

Коментари

Задължително поле