Разследват палеж на кола, опожарена заради неуредени финансови отношения

Снимка: Архив

Двама млади мъже са задържани в Търговище за палеж на БМВ, което било залято с бензин и напълно унищожено. В ареста са били прибрани 28-годишният Т.Д. и С.И. (20 г.), като първият е обвинен в подпалването на колата, а по-младият в поръчителство на палежа.

БМВ-то е била опожарено към 4,30-5 часа на 30 септември. То било паркирано пред дома на 28-годишен мъж в кв. „Въбел”. Автомобилът бил без регистрационни табели.

Според една от работните версии в основата на палежа били неуредени финансови отношения между 20-годишния, който бил собственик на колата и ползвателя, който имал да плаща за автомобила и да го прехвърля.

Най-младият от тримата, сочен за собственик на БМВ-то, твърдял, че няма никаква връзка със станалото, но извършителят на подпалването го посочил като поръчител. Подпалвачът се ангажирал с унищожаването на колата след обещание да получи пари, гласи неофициалната версия. Той бил съден преди години за причинена смърт по непредпазливост, след като при спор блъснал с ръка възрастен мъж. При падането си на земята той се ударил в бордюра и починал, припомниха от полицията.

Сочените за извършител и поръчител са били задържани във вторник за едно денонощие, след което са освободени и срещу тях се води досъдебно производство, което ще уточнява мотивите за унищожаването на автомобила.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право