Разследват пловдивчанин за голи снимки на малките му дъщери

Снимка: Pixabay/Архив

Пловдивчанка е получила съдебна заповед за незабавна защита от домашно насилие и мъжът й е изведен принудително от семейното жилище. Забранено му е да приближава жена си и дъщерите си и да прекрачва прага на апартамента им.

Бащата е карал дъщерите си, които са на 6 и 7 г., да се събличат чисто голи, за да ги фотографира. Самият той също се снимал в неприлични пози заедно с децата си. Все още не е ясно дали скандалните кадри са били качвани в порнографски сайтове.

Това е само един от случаите, по които работят в пловдивска фондация за защита на жертви на домашно насилие. Според експертите на фондацията в последните месеци зачестили сексуалните посегателства върху деца.

В момента по случая с бащата педофил тече проверка от полицията, сезирани са прокуратурата и социалните служби, след като майката на момиченцата е потърсила помощ във фондацията, тъй като била подложена на психически и физически тормоз от съпруга си.

Тя признала и за разголените снимки на децата си, които открила в компютъра и в мобилния телефон на бащата.

"Сексуалното посегателство върху деца зачестява. През лятото ще бъде пусната онлайн платформа, където ще могат да се подават сигнали за такива случаи, включително и анонимни. Идеята е пострадалите да не се притесняват", обясниха от пловдивската организация.

Адвокати ще консултират жертвите какви мерки да предприемат и ще водят безплатно делата им. Финансирането е по европейски проект за подпомагане на непълнолетни и възрастни, които са преживели изнасилване или блудство. На платформата ще е качена и информация с телефони и адреси на компетентните органи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България