Разследват побой над селски кмет

Благомир Станев твърди, че бил пребит след като отказал да хвърли оставка.  Снимка от фейсбук

Срещу Станев се води дело за изнудване

Добричката окръжна прокуратура разследва побой над кмета на каварненското с. Белгун Благомир Станев. Проверката започнала, след като потърпевшият подал жалба в полицията. В нея посочил, че е бил пребит в офиса на ГЕРБ в Каварна пред очите на председателя на Общинския съвет в града Йордан Стоянов.

Според показанията на Станев 3 часа след полунощ на 5 април активисти на ГЕРБ го събудили и го поканили в офиса на партията в Каварна, за да отпразнуват изборната победа. Там имало няколко души, които се нахвърлили срещу кмета на Белгун с нападки, че работел в полза на ДПС. Принудили го да напише заявление, че напуска партията и го приканили да хвърли оставка.

Пострадалият си извадил медицинско и сезирал полицията. На последните местни избори Станев бе подкрепен от ГЕРБ, но не е член на партията, контрира Йордан Стоянов. “Нека оставим разследващите органи да си свършат работата. Разбирам нашите политически опоненти - много ги боли, че ГЕРБ за първи път от 15 г. е първа политическа сила в Каварна”, коментира пред “Про Нюз Добрич” председателят на Общинския съвет в Каварна. Той припомни, че срещу Станев се води дело за изнудване.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право