Разследват пострадал при пожар за кражба на ток

Снимка: Архив

Незаконният кабел се стопил и климатикът дал накъсо

59-годишен мъж от Разград, отоплявал се с краден ток, едва оцелял при пожар, който лумнал в климатика. Пострадалият се спасил, благодарение на падането на климатика, което го стреснало и разбудило. В.В. е в болницата под наблюдение с обгазяване първа степен и леки обгаряния, получени при опитите да гаси пламъците в хола на апартамента.

Пожарът е лумнал към 23,20 часа във вторник, съобщиха от полицията в Разград. Собственикът на жилището на втория етаж в блок в жилищен комплекс в града вероятно си мислел, че ще успее сам да потуши пламъците и така пострадал.

До идването на огнеборците изгорял климатикът и част от обзавеждането. Тъй като пожарникарите намерели следи от кабел, неправомерно вързан към електрическата инсталация, повикали и полицаи.

При първоначалните огледи били установено, че незаконният кабел вероятно идва от избените помещения. Той обаче не можел да поеме голямата консумация на отоплителните уреди, включени от един разклонител в друг. Така имало вързани климатик, радиатор и други. Те претоварили самоделната система, кабелът се стопил и климатикът дал накъсо. Той почнал да тече и част от него паднала на земята, което разбудило спящия собственик и го спасило.

Срещу него е започнато досъдебно производство за кражба на ток. За това престъпление, ако се докаже, се предвижда лишаване от свобода до 5 години и глоба.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право