Разследват социалисти за хулиганство заради облепена табела с надпис "Цветановград"

Водят се разпити, засега няма повдигнати обвинения

Образувана е предварителна проверка за хулиганство срещу активисти от БСП във Велико Търново, които на 11 октомври бяха облепили табелата на входа на Велико Търново с надпис "Цветановград". Тогава социалистите посрещнаха премиерът Бойко Борисов по време на визитата му същия ден в старата столица с плакати "Добре дошъл в Цветановград".

Подобни транспаранти бяха издигнати и на една от новоизградените улици в града. Именно от там премина Борисов, който забави кортежа, за да прочете какво пише на плакатите, след което прецени, че е по-добре да не спира. Премиерът посети болярския град, за да присъства на клетвата на курсантите в Националния военен университет "Васил Левски". Той трябваше да открие и ремонтирана улица, но при вида на недоволните порещачи, церемонията беше отменена.

„А вместо Бойко Борисов днес да бъде където му е мястото в парламента и да отговаря на питанията, той дойде да прави предизборна кампания, заедно с кандидатите на ГЕРБ във Военния университет, което е абсолютно нарушение на закона“, коментира тогава Петко Тюфекчиев, който е областен председател на БСП във Велико Търново.

По случая се води разследване и на участниците в публичната акция са изпратени призовки за разпити. Засега работещите по казуса снемали показания и все още нямало повдигнати обвинения.

Коментари

Задължително поле