Разследват съветничката на Тръмп заради злоупотреба със служебно положение

Управлението по етика към държавния департамент ще разследва съветничката на президента Доналд Тръмп – Келиан Конуей за злоупотреба със служебното положение, облагодетелстваща дъщерята на държавния глава – Иванка Тръмп, предаде Ройтерс.

Конуей предизвика скандал след като в ефира на телевизия „Фокс“ призова хората да купуват дрехи от колекцията на Иванка. Конуей заяви, че ненавижда шопинга, но призовава като в безплатна телевизионна реклама всички американци да купуват дрехите на Иванка.

Седмица по-рано голямата верига за конфекция „Нордстром“ се отказа от продукцията на Иванка Тръмп, което провокира президента да направи публикация в туитър. В социалната мрежа той написа, че се гордее с дъщеря си, която въпреки медийните упреци държи главата си високо изправена.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/830552079240409089

Междувременно президентската дъщеря предизвика нови критики, след като качи в социалните мрежи снимка, на която тя е седнала зад бюрото в Овалния кабинет на Белия дом, а баща ѝ и канадският премиер Джъстин Трюдо стоят от двете ѝ страни.

https://twitter.com/IvankaTrump/status/831270847671316483

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка