Разследват съпрузи за измами и изпиране на над 400 000 лв.

Снимка: Pixabay

Затвор от 3 до 12 години, конфискация на ½ от имуществото и глоби от 20 000 до 200 000 лв. предвижда законът за извършените от тях умишлени престъпления

Окръжна прокуратура-Пловдив разследва семейна двойка за извършени тежки умишлени престъпления – измами в особено големи размери и пране на пари. Разследването по случая е установило, че за периода от ноември 2014 г. до юни 2017 г. 47-годишната С.П.С. е извършила множество измами на територията на страната, като е ощетила различни лица, придобивайки за себе си облага на стойност над 400 000 лв. При тази си дейност С.П.С. се е представяла за длъжностно лице, включително и за служител на прокуратурата. По отношение на С.П.С. е повдигнато обвинение за общо 7 измами, извършени при условията на продължавано престъпление, като престъплението е в особено големи размери, представляващо особено тежък случай – престъпление по чл.211 от НК, за което е предвидено наказание лишаване от свобода от 3 до 10 години, като е предвидена от закона възможност и за конфискация до ½ на имуществото на виновния.

От събраните по делото доказателства е установено, че С.П.С. в съучастие с 52-годишния си съпруг И.Б.С. са извършвали финансови операции и сделки в Пловдив с парите, придобити от С.П.С. в резултат на измамите. В тази връзка им е повдигнато обвинение за престъпление по чл.253 от НК за така нареченото „пране на пари“, което са извършили в съучастие. За това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 12 години, както и глоба от 20 000 до 200 000 лева.   Двамата обвиняеми са задържани с постановление на Окръжна прокуратура-Пловдив за срок от 72 часа.

Коментари

Задължително поле