На 14 октомври 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 14.10.2019

Три пожара горят край хълма Трапезица в Търново

Отиде си Милчо Левиев – съвременният гений в джаза Легендарният музикант, аранжор и пианист донася световна слава на България

Турция засилва офанзивата в Сирия (ИНФОГРАФИКА)

Пол Маккартни често сънува Джон Ленън

Чакаме чернокопа да дойде от Румъния Морето край Варна е пълно със сафрид

Борисов: Борбата с тероризма и радикализма на Балканите и в Европа ще бъде основна тема по процеса „Акаба“

Ивайло Иванов: Убитата в „Младост” е разстреляна от свой познат

Българка има най-ниския глас на планетата Марияна Павлова отдавна мечтаела за рекорда

Генералният консул на България в Чикаго Иван Анчев: Задържан е убиецът на четиримата жертви

Частните уроци поскъпнаха двойно Над 2800 лева излиза подготовката на седмокласник

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 14 октомври 2019

Опозицията на Орбан се цели в Будапеща

Разследват фамилия от Павликени за получени и невърнати кредити

Районната прокуратура в Павликени разследва местна фамилия по твърдения на банка за отпуснати няколко кредита от 2006 г. за над 7000 лева. Финансоватата институция предявила претенции за парите с гражданско дело. Според исковата молба на кредиторите, на Атидже и Яшар Р.били давани различни суми от 2003 г. насам, а поръчител бил Тодор М.. След стартиране на делото семейството е заявило в залата, че няма никаква представа кой е получавал въпросните суми и от тази банка са изтеглили само 800 лева, които отдавна били погасили. Съпрузите са категорични, че по тяхна сметка не са превеждани 6500 лева и 1300 лв. заеми, а 600 лева с лихвата били издължени още през 2012 г. от заплатата на Яшар. Според изложението до съда хората били притеснявани обаче по телефона от гласове, които се представяли за банкови служители и им казвали, че знаят къде се намира къщата им.

Заради мистериозния дълг и исканията на банката, съпрузите са подали жалба в прокуратурата за измама, по която сега върви полицейска проверка. Тя ще трябва да установи чрез графична експертиза чии са подписите под банковите документи и бордерата за преводи. Цялото дело по исковата молба на банката било разделено на две от съда в Павликени. Част от претенциите на кредитора щели да се доказват по граждански път. Назначени са и експертизи.

Според магистрати в случая можело наистина да става дума за кражба на самоличност и за злоупотреба с данните на Яшар и Атидже Р., но това трябвало да докаже прокуратурата. Освен това било странно защо след толкова години въпросната банка чак сега си търси парите, след като самата тя твърди, че първият даден кредит на фамилията бил от далечната 2003 година.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Ако са неграмотни и документите са попълнени от банкови служители,за да се пише в статията експертизи на подписи,то тези експертизи що да констатират на завъртулки разни,а някои неграмотни се подписват все едно на китайски,като с йероглифи. Поръчителят що дума,че от експертизи само на подписи заек трудно ще изкочи?

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.