Разследват 31-годишен мъж за разпространение на наркотици

Окръжна прокуратура – Стара Загора води разследване спрямо 31-годишен мъж за държане на наркотични вещества с цел разпространение, съобщиха от държавното обвинение.

Във Второ РУ на МВР – Стара Загора е получен сигнал за това, че Гроздан Д., на 31 г., в автомобила си и в жилището, което обитава, държи и разпространява наркотични вещества. На 1 август е извършено претърсване и изземване в автомобила, управляван от Гроздан Д. Иззети са 506 грама марихуана и 407 грама амфетамини.

Образувано е досъдебно производство, по което Гроздан Д. е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК за това, че на 1.08.2017 год. в гр. Стара Загора без надлежно разрешително държал наркотични вещества с цел разпространение, а именно 506 грама марихуана на стойност 3 037 лв. и 407 грама амфетамини на стойност 12 218 лева.

По искане на Окръжна прокуратура-Стара Загора съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия Гроздан Д.

По делото са назначени експертизи на иззетите веществени доказателства. Предстои изготвяне на заключенията на назначените експертизи и разпити на свидетели.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България