Разследват 4 подписа под заповеди на Христо Иванов

Бившият министър Иванов твърди, че е невинен.

Делото е срещу неизвестен извършител

В ход е дело за съмнителни подписи под 4 заповеди, издадени от бившия правосъден министър Христо Иванов, който се изявява сега като лидер на партия „Да, България“.

Проверката по случая беше образувана по сигнал на организацията „План Б”, изпратена до Цацаров през 2015 г. заедно с копия от въпросните заповеди. На тях се виждаше, че 4-те парафа, сложени от името на правосъдния министър никак не си приличат един на друг. Заповедите са за обезщетяване на уволнен служител и за упълномощаване на други да боравят с електронен подпис от името на министерството. Иванов заяви, че собственоръчно ги е подписал.

Говорителката на СГП Зорница Таскова обяви пред „Канал 3“, че тече наказателно производство по случая, но отказа да съобщи резултатите от експертизата на подписите, позовавайки се на следствената тайна по чл. 198, ал.1 от НПК. Пред „Труд“ тя поясни, че делото е срещу неизвестен извършител.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Драги „Труд“, извинявам се много, ама моля подскажете ми какво животно е това на снимката? Прилича ми на орангутан, ама не съм съвсем сигурен. Благодаря предварително.

    1. Прав си – преди да прочета какво си написал , и на мен ми се привидя като развеселена маймуна , видяла банан .

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.