Разстреляха бивш гребец, докато си разхожда кучето

Килърът го издебнал от засада и гръмнал в сърцето

Убиец простреля с куршум в сърцето 43-годишния бивш гребец Данаил Божилов, докато си разхожда кучето в парк “Лаута” в Пловдив. Това е втори показен разстрел в парка, съвсем близо до мястото, където през януари 2015 г. бе убит шампионът по бокс Димитър Стоянов - Митьо Лудия, чиито килъри и досега са неизвестни.

Тялото на мъжа било открито от минувач, който се обадил в полицията малко преди 9 ч. Предполага се, че престъплението е извършено около 8,30 ч. Всеки ден по това време Божилов, който живее наблизо, извеждал домашния си любимец по алеите. Стрелецът най-вероятно е знаел добре навиците и маршрутите му и го издебнал в засада. По непотвърдена информация в района не е намерено оръжието, нито гилзата от смъртоносния патрон.

Данаил Божилов нямал криминално досие, нито голям бизнес. Търгувал с фитнес уреди и дрехи втора употреба, бил е собственик на соларно студио с управител съпругата му Мая, с който имат две деца. Родом е от Дупница, завършил е спортно училище в София и е бил състезател по академично гребане в ЦСКА. В Пловдив не е познат като състезател, говори се, че е дошъл в града след края на спортната си кариера.

Полицията работи по различни версии – от неуредени сметки до личен мотив, без засега някоя от тях да е водеща.

“На алеята, до която е било убийството няма камера за видеонаблюдение, но в парка има 22 камери и записите от тях ще се прегледат”, заяви кметът на район “Тракия” Костадин Димитров.

“Не познавам този човек, не съм го виждал и чувал”, каза специално за “Труд” олимпийският шампион по гребане Николай Бухалов, тъй като сайтове за фалшиви новини обявиха Божилов за негов съдружник.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право