Разстрел по баварски

Пет куршума в сърцето. 21 години Арсен Венгер бе господарят на „артилеристите”. Сега капитанът ще слиза от мостика с наведена глава и без фанфари. „Байерн” отстреля „Арсенал” по баварски – 5:1. От 2007-а англичаните чакаха да са първи в групата на Шампионската лига, за да избегнат кошмарен жребий. И отново се появиха тези дяволи от Мюнхен. Няма друг съперник, който да е толкова страшен за Венгер в Европа. Три пъти двата отбора са се срещали в елиминации, три пъти „Байерн” продължи. След „червеното” шоу 5:1 едва ли и най-заклетият „топчия” би казал, че любимците му ще бият с 4:0 в реванша.

Какво дежа вю! През миналия сезон „Арсенал” отново гостува на „Алианц Арена” и падна с... 1:5. Е, тогава мачът бе от груповата фаза и не се оказа фатален за лондончани.

„Искахме да ги убием. Това е манталитетът на „Байерн”, възкликна холандецът Ариен Робен.

Крилото вкара първия гол, на 33 години игра като гладен за футбол младеж.

Дълги месеци Карло Анчелоти не можеше да накара отбора си да играе като при Юп Хайнкес и Пеп Гуардиола. Като че ли трябваше да дойде любимият съперник, за да заработи машината. 16 победа поред! Никой отбор в историята на Шампионската лига не е побеждавал толкова пъти на своя стадион един след друг. 43 пъти поред на „Алианц Арена” в турнира на милионерите „Байерн” задължително вкарва гол. А Роберт Левандовски вече има 15 гола в последните 13 домакинства.

Статистика на шампиони! „Байерн” не само смаза „Арсенал”. Грандът показа на Европа, че е тръгнал за требъл. При това с Анчелоти, за който да спечели купата с големите уши, изглежда като хоби. Правил го е и с „Милан”, и с „Реал”.

„Играхме фантастичен футбол”, похвали отбора си татко Карло.

Английските медии са безкомпромисни към Венгер, чието време очевидно изтича заедно с договора му в края на сезона. Французинът продължи да играе на рулетка, пускайки резервния вратар Давид Оспиня в турнира, а не Петер Чех.

„Бай, бай, Арсен – написа вестник „Сън”. – Предателите на Венгер бяха унищожени.”

А „Гардиън” допълва: „За 10 минути феноменален футбол на „Байерн” всички мечти на „Арсенал” изгоряха.!”

„Психически ни убиха – призна Венгер. – Последните 25 минути бяха кошмарни. Нямахме отговор. Проблемите ни започнаха след третия гол. Не търся извинение. Просто обяснявам в какъв шок сме. Направихме всичко грешно“.

Джентълменски Анчелоти се опита да помогне на своя колега. „Това е само един мач, Арсен е велик треньор – рече италианецът. – Освен това има и реванш. Трябва да играем пак така, за да нямаме проблеми.”

„Байерн” забушува в точния момент. В ерата на Пеп Гуардиола отборът бе вълшебен точно до старта на елиминациите. Тогава титлата в Бундеслигата вече бе гарантирана и оставаше само Шампионската лига. Анчелоти постави различен такт в сезона на „Байерн”. В него има само една цел – спечелване на купата с големите уши. „Арсенал” пък е на кръстопът. Титла в Англия отново няма да има, Шампионска лига – също. Доста пъти триумф в Купата на Англия оставаше Венгер в играта. След ада на 70 000 на „Алианц Арена” сега идва гостуване на 5-хилядното стадионче на петодивизионния „Сътън”. Този път спасение май няма. Бай, бай, Арсен!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят