Постоянен арест за десет извършители на тежки умишлени престъпления в Търновско

Рецидивист с 12 присъди ограби ученик

Показват инкриминираните през соца издания на Райко Алексиев

Задържани са трима за грабежи в Пазарджик и Пловдив

Генномодифицираната царевица е полезна

Тежка катастрофа с пострадали на пътя Велико Търново – Русе Затруднено е движението при село Самоводене

Започна сезонът на санирането (СНИМКИ)

Комшия облече нощницата на съседа и легна в леглото му

Освободиха майката на близнаците, баба им поискала да ги гледа

Деветнайсет деца пострадаха при катастрофа с училищен автобус в Германия

Бойко Борисов: Предоставихме на Саудитска Арабия предложения за инвестиционни проекти (СНИМКИ) Премиерът се срещна с министъра на външните работи на Кралството Адел Бин Ахмед Ал-Джубейр

Заработи първият паркинг автомат във Велико Търново Стоманените устройства черпят енергия от светлината и са на пет езика

Осъдиха църковен настоятел, присвоил близо 1000 лв. Парите били от рента на църковни земи

Най-малко 24 жертви при нови въздушни удари в Източна Гута

НФСБ призова Светия синод да канонизира Васил Левски за светец

Разчитаме тол системата да заработи до 2018

Министър Николай Нанков Снимка: Архив

“Разчитаме тол системата да заработи до 2018 г. и да генерира ресурс за рехабилитиране на пътната инфраструктура”, заяви министърът на регионалното развитие Николай Нанков по време на форум „Строителството през 2018 – перспективи и предизвикателства“. По думите му 2018 ще е решаваща за магистрала „Струма“. “Очаквам положителното решение по ОВОС за най-тежкия участък и средата на 2019 г. се надявам вече да имаме избран строител и да стартираме дейност”, уточни той.

“Ако изберем Източния вариант, той ще бъде разделен на три части. Ще има пет пътни възела и две пътни връзки за гражданите в района. Част от виадуктите ще са над 100,120 метра, което ще е голямо предизвикателство за строителите. Тази част от “Струма ще е изпит за българския строителен бранш”, уточни министърът. Според него през следващата година трябва да има напредък и по Лот 3.2 и 3.1.

„Изключителен приоритет на правителството е и АМ „Хемус“. Ще започне изграждането на участъка от Ябланица до Боаза. Предстои да приключи процедурата по обжалване за други 16 км от АМ „Хемус“, за да сключим договор за изпълнение. В началото на 2018 г. ще обявим процедура за изпълнител на други 50 км”, коментира Нанков.

Министърът заяви, че по програмата за енергийна ефективност 700 сгради вече са пуснати в експлоатация, като през 2018 ще е една от основните бюджетни програми за строителния бранш.

“Инвестициите в инфраструктура в страната ще продължат и през 2018 г., като отново ще се използват средства от оперативните програми и от националния бюджет. Той уточни, че по програма „Региони в растеж“ 2014-2020 ресурсът e 370 млн. лв.

“Строителната индустрия за първите шест месеца отчита тенденция за устойчив растеж – 20,8% на годишна база, като сградното строителство е водещо и формира 55,5% от общата произведена продукция в отрасъла при  нарастване от 28,0% . При инженерното  строителство  дяловото участие в обема е 44,5 %  и  бележи нарастване 12,8 % в сравнение със същият период на миналата година“, отбеляза председателят на УС на Камарата на Строителството в България Николай Станков.

“По ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ се финансират 6 големи инфраструктурни проекти. За нас е важно да ускорим провеждането на тръжните процедури. Проектът за столичното метро е в ход и се изпълнява в много добри темпове. Първият му етап ще достигне 50% изпълнение”. Това коментира Велик Занчев, зам.-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете