Разширяват зелената зона в София с 5000 места (КАРТА)

Градската управа дискутира мярката, за въвеждането й ще са нужни 3 месеца

Транспортната комисия към Столичния общински съвет ще обсъди днес разширяването на „Зелена зона” в четири района на София. Ако предложението бъде одобрено около 5000 нови места за платено паркиране ще бъдат разкрити в „Оборище”, „Лозенец”, „Възраждане” и „Красно село”, съобщиха пред „Труд” от Центъра за градска мобилност.06_1

Исканията на районните кметове се основават на желания на граждани и са минали през обществени обсъждания. Ако тези предложения бъдат приети, зелена зона ще бъде въведена в горната част на „Лозенец”.

В "Оборище" такава се предвижда в карето между бул. "Христо и Евлоги Георгиеви", бул. "Ген. Данаил Николаев", бул. "Ситняково", ул. "Черковна" и ул. "Султан тепе".

В район "Красно село" паркирането ще стане платено в квартал „Крива река” между булевардите "Иван Гешов", "Пенчо Славейков", "Ген. Тотлебен" и ул. "Георги Софийски". Зона ще има и в карето между ул. „Добруджански край”, ул. „Йоаким Кърчовски”, бул. „Тотлебен” и бул. „Скобелев”.

Във "Възраждане" по 1 лв. на час ще се плаща за паркиране между булевардите "Сливница", "Константин Величков”, „Скобелев” и ул. „Опълченска”.

От ЦГМ съобщиха, че имат готовност до до 2-3 месеца да въведат зоните. Този период е нужен за да се уточнят особеностите на инфраструктурата и да се разгледат предложения на живущите в районите.

]Кметът на София Йорданка Фандъкова посети свлачището в Банкя и съобщи, че то вероятно е причинено от подпочвени и повърхностни води.
Кметът на София Йорданка Фандъкова посети свлачището в Банкя и съобщи, че то вероятно е причинено от подпочвени и повърхностни води.

Междувременно столичният кмет Йорданка Фандъкова направи оглед на свлачището в Банкя и съобщи, че там ще бъдат извършени аварийно-укрепителни действия. По думите й, за седмица екип от висшето строително училище „Любен Каравелов” ще е готов с предписанията за стабилизация на свлачищния процес. За месец ще бъдат направени хидрогеоложки и лабораторни проучвания, на базата на които ще се изработи проекта за трайно укрепване. „Софийска вода” ще изследва ВиК мрежата в района на свлачището.

Коментари

Задължително поле