Разширяват пътя за Златните с трета лента

Ремонтът на Аспаруховия мост продължава

Поетапната рехабилитация на Аспаруховия мост продължава тази есен от 23 октомври. Това съобщи във Варна регионалният министър Николай Нанков.

Строителните работи ще започнат с участък от 180 м в началото на моста от страната на Варна в посока Бургас.  Ремонтът, който  струва 20 млн.лева, трябва да приключи окончателно до средата на  май 2018 г. преди старта на туристическия сезон.

"Аспаруховият мост е крайно недостатъчен вече да поеме трафика. В ОУП има включен втори мост, но нека да направим ремонта на този, почваме да мислим за следващия", увери министърът. Той посочи, че започва и рехабилитацията на пътя за Златни пясъци, като амбициозната идея е от Т-образното кръстовище на Аладжа манастир до курорта да бъде разширен с трета лента.

Другите приоритетни проекта са за изграждане на кръстовище тип "детелина" на магистрала "Хемус" край Игнатиево, за да се изведе транзитният трафик от Варна, както и ремонт на 6 км участък на АМ"Черно море" за Бургас. До 1 юли догодина трябва да се финализира мащабният проект за разширяване на бул."В.Левски", т.нар."пробив", за който миналата седмица МС отпусна 85 млн.лева  на община Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България