Разярен татко се скара на Джокович: Срамота!

Новак Джокович победи с лекота младия Бен Шелтън в три сета на полуфиналите на US Open, а след края на мача направи жест, сякаш звъни по телефона, и затвори. Това беше жестът на празнуване, с който е познат американецът. Решението на Джокович да отпразнува победата по такъв начин, като имитира опонента си, вероятно произтича от изявленията на Шелтън преди мача, че може да победи сърбина.

Но бащата на Бен Шелтън Браян разкритикува поведението на Джокович: „Новак би искал да бъде обичан от всички... Той искаше да се подиграе на Бен след мача, не само копира начина му на празнуване. Това беше жест, за да му се подиграе. Срамота е за един шампион да се държи така“, каза Браян Шелтън.

В същото време испанският вестник "Марка" посвети специален материал на носителя на 24 титли от Големия шлем.

„Джокович е тенисист в топ 10, пример за своите сънародници. Когато националният отбор го повика, той пръв се отзовава. Пет дни след като триумфира на US Open и спечели рекордната 24-а титла от Големия шлем, Новак е във Валенсия, готов да защитава цветовете на Сърбия в желанието си да стигне до финалната фаза на Купа Дейвис в Малага (21 до 26 ноември)“, пишат испанците.

Те напомнят колко много Новак обича Сърбия и колко сърбите го обожават.

„Джокович е всичко в Сърбия. Самолет носи неговото име, има и пощенска марка с неговия образ, той получи дипломатически паспорт след спечелването на купа „Дейвис“, а във вторник неговите сънародници го посрещнаха незабравимо на балкона, който споделяше със сръбските баскетболисти“, допълва "Марка".

След това цитира Джокович: "Чувствах се зле, че не играх тук миналата година, така че сега, заедно със спечелването на турнирите от Големия шлем, тази година мой приоритет е и спечелването на трофея на Купа Дейвис“, каза Ноле.

В текста се посочва, че Новак не е в Испания само за да изпълни изискването за участие на Олимпийските игри, като се отбелязва, че "всеки, който постигне исторически успех в Купа Дейвис и Олимпийските игри, има право да участва".  Испанският вестник завършва кратко и ясно: "Новак играе за Сърбия, защото е патриот и всички трябва да подражавате на любовта му към собствената му родина!".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена