Разясняват пред студенти трафика на хора с цел трудова експлоатация

трафик на хора,

Във връзка със стартиралата през април информационна кампания за превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация, местната комисия във Велико Търново организира поредица от информационни срещи със студенти от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”.

Кампанията цели да изиграе превантивна роля сред хора, които стават жертви на това престъпление и е насочена най-вече към младежи и подрастващи, както и към безработните, търсещи работа в чужбина.

Първият дискусионен форум ще бъде на 16 май в партньорство с Педагогически факултет към ВТУ, а на 18 и 25 май, 2017 г. ще се проведат информационни срещи със студенти, специалност „Психология” и „Социални дейности”. Всички събития ще преминат под мотото „Младите хора срещу съвременното робство”. Студентите ще имат възможност да се информират за причините и рисковете от попадане в трафик,  начините за предпазване, както и да получат базисна информация за безопасна трудова миграция.

Основните цели на кампанията са да подобри информираността на младите хора и широката общественост относно явленията „Трафик на хора”, „Трудова експлоатация” и така да се повиши чувствителността към тях; да акцентира върху рисковете при търсене на работа, да ангажира гражданското общество, власти и институции в борбата с трафика на хора за ограничаването му на местно ниво и не на последно място - да стимулира младите хора да бъдат по-информирани и по-предпазливи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България