Райков на заточение при юношите

Ръководството на елитния холандски футболен клуб „Рода“ обяви, че отстранява от представителния отбор до края на сезона българското крило Симеон Райков и гръцкия нападател Танасис Папазоглу. Двамата ще тренират с юношите, а причината за решението на клубната управа не се съобщава.

„Българинът не е доволен от статута си на резерва - твърди обаче холандският журналист Геерт-Ян Якобс. - Райков е един от деветте нови в тима, но недоволства от това, че е изиграл едва 50 минути. Играчът е повдигнал този въпрос пред треньорското ръководство и изглежда, че това е отговорът от страна на „Рода“.“

29-годишният българин премина в тима от Керкраде в края на януари със свободен трансфер от „Локомотив“ (Пловдив). За 4 месеца Райков записа 50 игрови минути в два мача. В последния двубой от редовния сезон на „жълто-черните“ в неделя при загубата с 0:3 от „Витес“ българинът остана резерва.

Именно поражението в Арнем прати „Рода“ на предпоследното място в класирането и отборът ще трябва да играе бараж за оставане в елита срещу НЕК (Ниймеген). Райков има договор с холандците до лятото на 2018 година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят