Районен кмет заведе деца и родители от Столипиново на куклен театър

Кметът на район „Източен“ в Пловдив Николай Чунчуков спази своето обещание и отново заведе деца и родители от детските градини в ромския квартал „Столипиново” на куклен театър за специалното представление “ Принцесата и граховото зърно“. Наскоро малчуганите получиха по проект “Растем заедно“ новите си сценични облекла, сред които рокли за принцеси и с нетърпение очакваха да видят любимите си персонажи, за да могат и те да правят представления.

Кукленият театър ги посрещна гостоприемно и с прекрасната постановка на режисьорката Ваня Сивинова ги накара да затаят дъх със своите родители в динамичното действие на пиесата. Публика и артисти вече се познават, а децата имат отработени рефлекси на културна публика - аплодисменти и благодарности към хората, които творят изкуството. „Ние ще идваме отново, за да ви запалим трайно по театъра и музиката и след проекта вие ще водите вашите деца самостоятелно тук - в храмовете на изкуството. За нас няма нищо по-важно от това децата да имат образование и да са щастливи“, бяха думите, с които кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков се обърна към майките и бащите.

„В следващите дни в допълнителните часове по български език децата от „Източен“ ще говорят, рисуват и драматизират части от прекрасната приказка “Принцесата и граховото зърно“, което е част от алгоритъма на проектните дейности”, поясни ръководителят на проекта по проекта “Растем заедно“ Стефка Симеонова, главен експерт „Образование и култура“ в район „Източен”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони