Районната прокуратура в Пловдив внесе 8 обвинителни акта за кражби

Районна прокуратура в Пловдив внесе през последната седмица в съда осем обвинителни акта за кражби. На съд е предаден 38-годишният Айредин Е., който до момента има 17 присъди. На 12 май 2016 г. обвиняемият отишъл в сграда в Пловдив, където имало лекарски кабинети, и започнал да обикаля по етажите. При воаяжа си установил, че един от лекарските кабинети е отключен, влязъл вътре, отворил шкафа и взел чанта с портмоне с 50 лв. и документи.

Междувременно лекарят го срещнал пред кабинета и попитал дали чака за преглед. Обвиняемият Айредин Е. отвърнал положително, но казал, че ще се върне след малко. Вместо това избягал и отишъл в квартал "Изгрев", където изкопал дупка в земята и заровил откраднатите документи. По-късно те били открити от полицията, а обвиняемият Айредин Е. задържан и в момента се намира в пловдивския затвор.

Владислав В., на 22 г., и Божидар М., на 28 г., пък са предадени на съд за това, че в периода от 29 ноември до 6 декември 2014 г. при условията на продължавано престъпление след предварителен сговор отнели чужди движими вещи с намерението противозаконно да ги присвоят - престъпление по чл.195 ал.1 т.5 във връзка с чл.194 ал.1 във връзка с чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс. Двамата обвиняеми решили да извършат кражба от търговски обект за черна и бяла техника и на 29 ноември 2014 г. влезли в магазин в Пловдив, облечени със зимни якета с качулки. Обвиняемите се разхождали из щандовете и откраднали лаптоп. Единият от тях го скрил в якето си, след което напуснали магазина. На 6 декември 2014 г. по същата схема успели да отнемат още един лаптоп, след което се върнали за плейстейшън игра, но били забелязани от продавачка в търговския обект. По-късно двамата обвиняеми били установени като извършители на кражбата на обща стойност от 3446 лв.

Обвиняемият Цветелин К., на 36 г., е предаден на съд за това, че при условията на опасен рецидив, е откраднал 60 лв. от 83-годишна жена на 5 юни 2015 г., когато пристигнал от София в Пловдив. Той се обадил на пострадалата жена по телефона и се представил за приятел на нейния внук. Съобщил, че ще се качи до апартамента й. Жената му отворила, а той обяснил, че с брат си е катастрофирал и не му достигали 61 лв. Жената му обясниля, че няма пари. Обвиняемият я помолил, ако може да му донесе пластмасово шише. Когато жената влязла в апартамента, обвиняемият задигнал 60 лв. от каса, намираща се до входа на жилището, като я отворил с оставения на нея ключ. Разпитан в хода на досъдебното производство, обвиняемият се е признал за виновен.

На съд е предаден и 24-годишният Иван Р. за обир на клошарка на 25 август 2016 г. в Пловдив. Безработната М.А. събирала хартиени отпадъци от контейнери, за да ги предаде в пункт за вторични суровини. В един от кашоните била оставила чанта с лични вещи, фотоапарат, мобилен телефон и 55 лв. Обвиняемият Иван Р. се приближил до жената и предложил да й помогне да пренесат отпадъците до пункта. Докато М.А. продължила да събира хартии, Иван Р. взел чантата й и избягал. По-късно е бил задържан и вещите били върнати на пострадалата. Обв. Иван Р. е многократно осъждан и понастоящем се намира в затвора в Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право