Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу двама хулигани на пътя

Районна прокуратура-Пловдив внесе днес в съда обвинителен акт спрямо 33-годишния Кольо Д. и 23-годишния Георги Л. за това, че в съучастие като извършители са причинили лека телесна повреда на другиго по хулигански подбуди - престъпление по чл. 131 ал.1 т.12 във връзка с чл.130 ал.1 във връзка с чл.20 ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс.

Георги Л. е предаден на съд и за това, че е причинил лека телесна повреда по хулигански подбуди и на още едно лице. На 19 декември 2015 г. 68-годишният Р.П. спрял с управлявания от него лек автомобил "Фолксваген" на бензиностанция край Пловдив. В колата пътувал и 50-годишният Х.Т. Р.П. заредил колата си с гориво и платил, а като се върнал, видял, че зад колата му бил спрял лек автомобил "Мерцедес" и в него били двамата обвиняеми.

Свидетелят Р.П. се качил в колата си, опитал да потегли, но не успял. В това време обвиняемият Кольо Д., който шофирал мерцедеса, започнал да натиска клаксона, като подканял Р.П. да тръгне по-бързо. Той обаче се забавил, защото автомобилът му не запалил. Тогава обвиняемият Георги Л. излязъл от колата и отишъл до автомобила на Р.П. и започнал да удря по капака.

Свидетелят Р.П. опитал да отвори вратата и да излезе от колата. Обвиняемият Георги Л., без е провокиран, почнал да му нанася юмручни удари в главата. Свидетелят Х.Т. излязъл от колата, за да опита да защити приятеля си. Двамата обвиняеми, без да са били провокирани, започнали да го ритат, като го повалили на земята. Инцидентът е станал пред служители на бензиностанцията, които се опитали да спрат побоя. Двамата обвиняеми напуснали района, но по-късно били задържани от органите на МВР.

По делото е била назначена медицинска експертиза, според която на Х.Т. е била причинена лека телесна повреда, изразяваща се в контузия на главата и лицето, а на Р.П. контузия на лицето и кръвонасядания, като и в двата случая травмите довели до разстройство на здравето. Предстои Районният съд да насрочи заседание по делото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България