Каракачанов: Във ВВС тече активен процес на поддръжка и модернизация на наличната техника

Жертвите на „Хагибис“ са вече 56

Пътешествие до три дестилерии в Шотландия ще спечели посетител на Уиски Фест София 2019

Комисар Мария Габриел: Университетите имат ключова роля за запазването на Европа като световен лидер в науката

Книга за Живков изчезна за ден от щандовете

Андре Токев стана дядо

Удължиха с два месеца разследването на катастрофата с Местан

Вицепремиерът Николова инициира работна среща за увеличаване на наказанията за компютърни престъпления

Моника Валериева проговори за козметичния си бранд Моделът разкри как се финансира и върху какво работи

Песков: Поддържаме връзка с турските власти за операцията в Северна Сирия

Google вади нов лаптоп Новата машина се очаква на 15 октомври

Бутат още опасни съборетини в Максуда

Засилени мерки за сигурност в София, фенове на Англия пият от сутринта (СНИМКИ)

„Мерцедес“ пак обезсмисли сезона

Районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова номинирана за член на ВСС

Магистрати от първоинстанционните районни и окръжни прокуратури в Апелативен район – Пловдив издигнаха кандидатурата на районния прокурор на Пловдив Гергана Мутафова за изборен член от квотата на прокурорите за следващия Висш съдебен съвет (ВСС).

Предложението е подписано от 153 магистрати от Апелативна прокуратура – Пловдив, окръжните прокуратури в Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Смолян, Хасково и Кърджали, и от 19-те районни прокуратури в апелативния район. Прокурорите са мотивирали предложението си след преценка на професионалните и лични качества на Гергана Мутафова, която през годините се е наложила сред колегите си като добър и уважаван човек и ръководител, съпричастна към проблемите на магистратите и служителите и в същото време справедлива при вземането на решения.

18pl4013-gergana-mutafovaГергана Мутафова е завършила специалност „Право“ и магистратура по „Международни отношения и право на ЕС“ към Юридическия факултет на СУ „Свети Климент Охридски“, както и магистратура по финанси, застраховане и счетоводство към Стопанския факултет на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Велико Търново.

Владее английски, немски и руски език. Притежава множество дипломи за допълнителни професионални квалификации. Участвала е в редица обучения в областта на международното правно сътрудничество. Тя е и временен преподавател в Националния институт по правосъдието.

Стипендиант към Българско училище за политика „Димитър Паница“, което е завършила.

Гергана Мутафова е започнала работа в системата на Прокуратурата в началото на 2001 г. като прокурор в Районна прокуратура-Пловдив. Била е 4 години административен ръководител на Районна прокуратура – Асеновград, а от 2010 г. е районен прокурор на Районна прокуратура-Пловдив. Гергана Мутафова е участвала в редица работни групи към ВСС, представлявала е интересите на магистратите в Съвета по реформи към Министерство на правосъдието във връзка с последните изменения на Конституцията и Закона за съдебната власт. От март до декември 2015 г. е била съпредседател на Гражданския съвет към ВСС.

От 2013 г. до момента е заместник-председател на Асоциацията на прокурорите в България. През 2016 г. Гергана Мутафова инициира междуведомствена среща с кметовете на малки общини, МВР и Областната управа за вземане на мерки за предотвратяване на битовата престъпност в отдалечени и слабо населените райони.

Гергана Мутафова е обществено активна и позната личност и сред гражданите на Пловдив – взима участие във всички проекти по програми, свързани с обучение на ученици и студенти. Като възпитаник на една от най-елитните гимназии в България – ЕГ „Пловдив“, е председател на Обществения съвет към езиковото училище.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.