Защо възрастните китайци нямат ставни болки

Задържаха трима за трафик на човешки органи в Косово

Отравят реформатора Мидхат паша в тъмницата Русенският валия построил железница и болници, създал модерното земеделско стопанство Образцов чифлик

Тръмп прикани японски бизнес лидери да увеличат инвестициите си в САЩ

Кандидатите за мястото на Тереза Мей вече са петима

Откриха обесен изчезналия мъж от Благоевград

Медицински екип е нападнат в Гоце Делчев при обслужване на адрес

Най-малко 50 души са пострадали при взрив на тайландско пристанище

Трима от ранените при вчерашното нападение в Лион са все още в болница

Момчето Ран пожела да тече боза от паметник-чешма на Людмил Кирков (СНИМКИ)

Полицията преследва заподозрян след бомбеното нападение в Лион

Силен трус с магнитуд 5,1 близо до Токио

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит в частен имот в село Лелинци

Малтийските военни спасиха повече от 200 мигранти

Емилия Кларк: Нямам време за връзки Актрисата от „Игра на тронове” не се смята за фатална жена

Район „Източен“ в Пловдив с рекорден бюджет за инфраструктура

Пловдивският район „Източен“ ще има рекорден бюджет за реализиране на капиталовата си програма през 2017 г. в размер на 1,5 млн.лв. „Разчетите за инвестиции в инфраструктурата сочат трикратно завишение в сравнение с 2016 г.“, похвали се кметът на „Източен“ Николай Чунчуков. 680 000 лв. са заделени за реконструкция на улици, тротоари, облагородяване на междублокови пространства и изграждане на паркинги. Най-големият от тях ще е за 150 коли на бул. „Източен“ и ул. „Славейна“, където са премахнати 70 гаражни клетки.

До 10 дни ще започне ремонтът на 3 подлеза на територията на район „Източен“, а за отводняване, премахване на компрометираната настилка и полагане на нова, монтиране на парапети и ново осветление са планирани 150 000 лв. И трите подлеза са на бул. „Цариградско шосе“ – 2 от тях са на кръстовищата с бул. „Освобождение“ и ул. „Ландос“, а третият е до бензиностанция „Еко“. „До дни започваме ремонт на уличните настилки, тъй като асфалтовите бази ще заработят при температури над 5 градуса“, каза още райкметът Чунчуков. Той обяви, че е отворен за срещи всеки ден и призова хората от „Източен“ да идват и поставят проблемите си.

600 000 лв. са предвидени за строителството на нова пристройка към детска ясла „Веселушка“, където ще могат да се настанят още 2 групи с 50 малчугани под 3-годишна възраст. Продготвя се и проект за саниране и енергийни мерки на детска ясла 33. С 60 000 лв. ще се изгради нова детска площадка на ул. „Преспа“, а още 40 000 лв. ще отидат за поддръжка и ремонт на всички останалите площадки в район „Източен“, където за ново улично осветление са заделени 15 000 лв.

Райкметът Чунчуков и екипът му ще продължат битката с незаконното строителство в ромския квартал „Столипиново“. За събаряне са набелязани над 40 опасни постройки на ул. „Бъндерица“. Скоро столипиновци ще се сдобият с 12 санирани блока по националната програма за енергийно обновяване, като първият от тях ще е на ул. „Елба“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.