На 21 март 2018 да почерпят

Генков на преговори с „Локо“ (София)

Прахът на Стивън Хокинг ще бъде положен в Уестминстърското абатство

Полицията в Пловдив издирва мъж, намерил портфейл с много пари и не го върнал

Старт на ремонта на „Графа“ с финала на европредседателството Корейци искат да правят тикет системата на София

Реферите стягат редиците през уикенда

Висшето поскъпва с 12 на сто от есента По-евтино ще бъде обучението само в Софийския университет, намаленията са между 200 и 500 лева

Доналд Тръмп заяви, че може да се срещне с Владимир Путин в най-близко бъдеще

Тъмната страна на вечното дерби

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 март 2018

Язовир “Кърджали” е започнал да прелива

Без банкови такси за плащане към ведомства Прилагането на облекчението ще зависи от всяко ведомство

Отказват на клиент да му продадат алкохол, той хвърля ръчна граната Двама души бяха убити и още няколко ранени в столицата на Молдова Кишинев

„Люлин“ предава от Марс

Руското МВнР покани всички посланици на среща по случая Скрипал на 21 март

Район “Източен” в Пловдив с рекорден бюджет за инфраструктура

Пловдивският район “Източен” ще има рекорден бюджет за реализиране на капиталовата си програма през 2017 г. в размер на 1,5 млн.лв. “Разчетите за инвестиции в инфраструктурата сочат трикратно завишение в сравнение с 2016 г.”, похвали се кметът на “Източен” Николай Чунчуков. 680 000 лв. са заделени за реконструкция на улици, тротоари, облагородяване на междублокови пространства и изграждане на паркинги. Най-големият от тях ще е за 150 коли на бул. “Източен” и ул. “Славейна”, където са премахнати 70 гаражни клетки.

До 10 дни ще започне ремонтът на 3 подлеза на територията на район “Източен”, а за отводняване, премахване на компрометираната настилка и полагане на нова, монтиране на парапети и ново осветление са планирани 150 000 лв. И трите подлеза са на бул. “Цариградско шосе” – 2 от тях са на кръстовищата с бул. “Освобождение” и ул. “Ландос”, а третият е до бензиностанция “Еко”. “До дни започваме ремонт на уличните настилки, тъй като асфалтовите бази ще заработят при температури над 5 градуса”, каза още райкметът Чунчуков. Той обяви, че е отворен за срещи всеки ден и призова хората от “Източен” да идват и поставят проблемите си.

600 000 лв. са предвидени за строителството на нова пристройка към детска ясла “Веселушка”, където ще могат да се настанят още 2 групи с 50 малчугани под 3-годишна възраст. Продготвя се и проект за саниране и енергийни мерки на детска ясла 33. С 60 000 лв. ще се изгради нова детска площадка на ул. “Преспа”, а още 40 000 лв. ще отидат за поддръжка и ремонт на всички останалите площадки в район “Източен”, където за ново улично осветление са заделени 15 000 лв.

Райкметът Чунчуков и екипът му ще продължат битката с незаконното строителство в ромския квартал “Столипиново”. За събаряне са набелязани над 40 опасни постройки на ул. “Бъндерица”. Скоро столипиновци ще се сдобият с 12 санирани блока по националната програма за енергийно обновяване, като първият от тях ще е на ул. “Елба”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.