Нинова: Решението за мораториум върху новите молекули е на Бойко Борисов

Цветан Цветанов направи оглед на инфраструктурни обекти в Казанлък

Елтън Джон ще бъде почетен с концерт през януари

Изолация на блок в Студентски град падна пред входа на сградата Няма жертви и пострадали

Изпращат бившия румънски крал Михай в последния му път

Бойко Борисов: Аз съм с две ръце „за“ втори лифт в Банско Чета само директивите на Брюксел, заяви премиерът

Профилактиката е най-доброто лечение В това е убедена Марияна Бочева, която идва от Канада при д-р Емилова

Тропическа буря причини наводнения и свлачища на Филипините

Откриха сезона в Банско със забавни състезания, музика, танци и добро настроение

Откриха мъртъв най-големия син на бившия турски премиер Месут Йълмаз

Харви Уайнстийн отхвърли обвиненията, че очернил Ашли Джъд и Мира Сорвино

Еманюел Макрон ще празнува рождения си ден във френски дворец

Преизбраха Хорст Зеехофер за председател на ХСС

Естония приключва европредседателството си с излишък в бюджета

Николай Нанков: ВиК оператори планират до 40% намаляване на загубите на вода

Район „Източен“ в Пловдив с рекорден бюджет за инфраструктура

Пловдивският район „Източен“ ще има рекорден бюджет за реализиране на капиталовата си програма през 2017 г. в размер на 1,5 млн.лв. „Разчетите за инвестиции в инфраструктурата сочат трикратно завишение в сравнение с 2016 г.“, похвали се кметът на „Източен“ Николай Чунчуков. 680 000 лв. са заделени за реконструкция на улици, тротоари, облагородяване на междублокови пространства и изграждане на паркинги. Най-големият от тях ще е за 150 коли на бул. „Източен“ и ул. „Славейна“, където са премахнати 70 гаражни клетки.

До 10 дни ще започне ремонтът на 3 подлеза на територията на район „Източен“, а за отводняване, премахване на компрометираната настилка и полагане на нова, монтиране на парапети и ново осветление са планирани 150 000 лв. И трите подлеза са на бул. „Цариградско шосе“ – 2 от тях са на кръстовищата с бул. „Освобождение“ и ул. „Ландос“, а третият е до бензиностанция „Еко“. „До дни започваме ремонт на уличните настилки, тъй като асфалтовите бази ще заработят при температури над 5 градуса“, каза още райкметът Чунчуков. Той обяви, че е отворен за срещи всеки ден и призова хората от „Източен“ да идват и поставят проблемите си.

600 000 лв. са предвидени за строителството на нова пристройка към детска ясла „Веселушка“, където ще могат да се настанят още 2 групи с 50 малчугани под 3-годишна възраст. Продготвя се и проект за саниране и енергийни мерки на детска ясла 33. С 60 000 лв. ще се изгради нова детска площадка на ул. „Преспа“, а още 40 000 лв. ще отидат за поддръжка и ремонт на всички останалите площадки в район „Източен“, където за ново улично осветление са заделени 15 000 лв.

Райкметът Чунчуков и екипът му ще продължат битката с незаконното строителство в ромския квартал „Столипиново“. За събаряне са набелязани над 40 опасни постройки на ул. „Бъндерица“. Скоро столипиновци ще се сдобият с 12 санирани блока по националната програма за енергийно обновяване, като първият от тях ще е на ул. „Елба“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.