Район "Източен" в Пловдив с рекорден бюджет за инфраструктура

Пловдивският район "Източен" ще има рекорден бюджет за реализиране на капиталовата си програма през 2017 г. в размер на 1,5 млн.лв. "Разчетите за инвестиции в инфраструктурата сочат трикратно завишение в сравнение с 2016 г.", похвали се кметът на "Източен" Николай Чунчуков. 680 000 лв. са заделени за реконструкция на улици, тротоари, облагородяване на междублокови пространства и изграждане на паркинги. Най-големият от тях ще е за 150 коли на бул. "Източен" и ул. "Славейна", където са премахнати 70 гаражни клетки.

До 10 дни ще започне ремонтът на 3 подлеза на територията на район "Източен", а за отводняване, премахване на компрометираната настилка и полагане на нова, монтиране на парапети и ново осветление са планирани 150 000 лв. И трите подлеза са на бул. "Цариградско шосе" - 2 от тях са на кръстовищата с бул. "Освобождение" и ул. "Ландос", а третият е до бензиностанция "Еко". "До дни започваме ремонт на уличните настилки, тъй като асфалтовите бази ще заработят при температури над 5 градуса", каза още райкметът Чунчуков. Той обяви, че е отворен за срещи всеки ден и призова хората от "Източен" да идват и поставят проблемите си.

600 000 лв. са предвидени за строителството на нова пристройка към детска ясла "Веселушка", където ще могат да се настанят още 2 групи с 50 малчугани под 3-годишна възраст. Продготвя се и проект за саниране и енергийни мерки на детска ясла 33. С 60 000 лв. ще се изгради нова детска площадка на ул. "Преспа", а още 40 000 лв. ще отидат за поддръжка и ремонт на всички останалите площадки в район "Източен", където за ново улично осветление са заделени 15 000 лв.

Райкметът Чунчуков и екипът му ще продължат битката с незаконното строителство в ромския квартал "Столипиново". За събаряне са набелязани над 40 опасни постройки на ул. "Бъндерица". Скоро столипиновци ще се сдобият с 12 санирани блока по националната програма за енергийно обновяване, като първият от тях ще е на ул. "Елба".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони