Отмениха бедственото положение в община Баните

Сирия се рекламира като туристическа дестинация

Хванаха шофьора, който прегази мъж край Нови Искър и избяга

Близо 100 000 лв. са събрани за доизграждането на храма във ВТУ Почетоха Деня на Свети Евтимий, Патриарх Търновски

Австралия приветства експериментален спасителен дрон В проекта са инвестирани стотици хиляди долари

През обектива на „Труд“: Как Борисов и Меркел отговарят на медиите (СНИМКИ)

Синдикатите срещу поскъпването на тока, предвиждат фалити КНСБ и КТ „Подкрепа“ излязоха със съвместна позиция в подкрепа на работодателите

Борисов отговаря на „Труд“: Лидерите от Западните Балкани трябва колкото се може по-бързо да покрият критериите за членство в ЕС

ЦСКА бие с голове на новите

Гледайте НА ЖИВО пресконференцията на Борисов и Меркел

Меркел отговаря на „Труд“: Подкрепяме България за Шенген, но не мога да кажа точна дата за присъединяване Възлагаме големи надежди на българското председателство, каза германският канцлер

Ердоган обяви началото на турската военна операция в сирийския град Африн

Вучич към сърбите в Косово: Останете тук, не напускайте домовете си, ще ви помагаме

Делегация на ЕК оцени високо работата на ГДБОП в сферата на киберсигурността

Спас Русев гледа „Левски“

Раковски се побратимява с италианския град Падуа

Кметът на Община Раковски Павел Гуджеров

Раковски ще се побратимява с италианския град Падуа чрез подписване на меморандум за развитие и сътрудничество в началото на месец декември, похвали се кметът на Община Раковски Павел Гуджеров.

„С колегата Лазарин ще се договорим да участваме със съвместни проекти в областта на културата, икономиката и туризма и в интерес на хората от Раковски и Падуа. Надявам се , че споразумението, което ще подпишем ще е добра основа за приятелско сътрудничество и ще даде добри плодове”, коментира предстоящото побратимяване на двата града кметът на Раковски.

Според Павел Гуджеров чрез културния обмен могат да се създадат успешни бизнес контакти  главно в сферата на туризма и по линия на католическата църква, а така също и  в областта на обществените услуги, кулинарията и спорта. Побратимяването е с  цел стимулиране и активизиране на връзките и действията на двете общини и тяхната готовност да издигнат приятелството, разбирателството и уважението между двата народа.

Падуа е столица на провинцията Падуа и икономически и комуникационен център в провинция Венето. Населението му е 212 500 жители, а градът се намира на 40 км от Венеция. Падуа е считан за най-старият град в Северна Италия, като се смята, че е основан през 1183г. Градът е богат на архитектурни обекти и паметници на културата. Падуа се гордее със своя университет, който има над 800-годишна история, а сред лекторите във вуза е бил и Галилео Галилей.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.