Рак коси холивудски знаменитости

Ракът на Оливия Мън е можел да бъде диагностициран фатално късно.

След Кристи Бринкли и Оливия Мън за болестта си разказа Никол Егерт от „Спасители на плажа“

Напоследък от Холивуд дойдоха няколко тревожни новини, свързани със здравословното състояние на тамошни знаменитости.

На 14 март стана известно, че 70-годишната бивша манекенка и актриса Кристи Бринкли, която напомни за себе си, като неотдавна се съблече за снимки 18+, е претърпяла операция заради рак на кожата. Преди няколко месеца звездата открива малък израстък на слепоочието си, подобен или на бенка, или на луничка, и лекарите веднага изпращат проби от него за биопсия. Диагнозата е базоцелуларен карцином в ранен стадий – една от по-безобидните форми на кожен рак. Дори фактът, че винаги е водила здравословен начин на живот, не е спасил Бринкли, но сега лекарите казват, че моделката има добри шансове да се възстанови.

Бившата моделка Кристи Бринкли се е отървала с по-леката форма на кожен рак.

Още една знаменитост се бори с рака - звездата от сериала "Спасители на плажа" Никол Егерт. Тя влиза в трети и четвърти сезон на поредицата през 90-те години в ролята на Съмър Куин. Преди няколко месеца лекарите откриват у нея рядка форма на рак на гърдата във втори стадий. Тогава актрисата отбелязва, че самата тя е виновна за случилото се, тъй като рядко ходи на прегледи, а освен това процесът на откриване на всякакви аномалии е усложнен от силиконовите импланти, които Никол си поставя на 19-годишна възраст. В края на 2023 г. обаче здравето ѝ рязко се влошава. Тя качва 11 килограма и започва да изпитва постоянни болки в лявата гърда.

Никол Егерт е решена да се бори заради двете си дъщери.

„Нарича се инвазивен крибриформен карцином. Когато чух това, сърцето ми се сви. Сякаш оглушах, всичко около мен замръзна. Ако нямах импланти, щях да забележа всичко много по-рано. Беше огромна грешка, но сега се опитвам да се съсредоточа върху положителното. Чета вдъхновяващи цитати, звучи изтъркано, но ме кара да се чувствам по-добре“, казва звездата, която е майка на две дъщери.

52-годишната Никол Егерт започва да се подлага на лъчетерапия и химиотерапия. Наскоро тя показа на феновете как бръсне косата си и призна, че я чака сериозна операция. Актрисата обаче не се страхува да легне под ножа. Тя казва, че буквално усеща как туморът вътре в нея става все по-голям и иска да се отърве от него възможно най-скоро. Тъй като Никол няма много спестявания, близка приятелка събира пари за нейното лечение чрез благотворителни фондации.

През труден етап преминава и звездата от филмите „Х-Мен: Апокалипсис”, „Нюзрум“ и „Хищникът“ Оливия Мън, която също се бори с рака. Тя е диагностицирана с карцином на гърдата през април миналата година и скоро след това претърпява двойна мастектомия, както и още четири операции на гърдите. Лекарка, която актрисата сега нарича своя „ангел пазител“, помага да се открие болестта ѝ. За всичко това актрисата написа в Инстаграм няколко дни, след като се появи на тазгодишната церемония на „Оскар“-ите заедно с партньора си, комика Джон Мълани, а след това и на прочутото афтърпарти.

Интересното е, че два месеца преди диагнозата звездата и сестра й си правят генетични тестове за наличието на 90 ракови мутации и всички те се оказват отрицателни. Това обаче не успокоява личната лекарка на Мън и тя изпраща актрисата на ядрено-магнитен резонанс и ултразвук, а след това и на биопсия, която показва, че Оливия има рак на лумена на двете млечни жлези – агресивен и бързо развиващ се карцином. Както по-късно звездата казва, причината за безпокойство от страна на лекарите била фамилната обремененост с онкологични заболявания, както и фактът, че тя е родила дете след 30 години и в момента е на 43. Ако не е било настояването на лекарката, ракът на Оливия е щял да бъде открит една година по-късно, когато се е падало да отиде на профилактичен преглед.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица