Русия приключи първото изпитание на най-мощния си ледоразбивач „Арктика“ (ВИДЕО)

Агент 007 няма време да умре с новия Defender Офроудърът на Land Rover вилнее във филма за Джеймс Бонд

Див популизъм в Общинския съвет в Стара Загора води до голям финансов дефицит за дейностите в чистотата

МВР отчете повече жертви в катастрофи през 2019 г., стартира мащабна операция за безопасност на пътя

Българите вече са по-бързи от Мат и Жирардели, Банско още чака втора кабинка

БСП избира нов лидер на 26 април 2020 г.

Мумия се появи на мястото на бившия мавзолей в София (СНИМКИ)

Взривиха сака, заради който бе отцепен пл. „Независимост” във Варна

Андалузитът – и в болест, и в здраве Кристалът внася хармония в дома

Австралия се готви за най-горещия ден в историята си

Блокиран е площад във Варна заради забравен багаж

Задържаха извършители на множество кражби и грабежи от Велинград

Младен Маринов: Пробата за алкохол на шофьора, блъснал двете момичета на столичен булевард, е отрицателна

Нов режим на водата в Перник ще бъде въведен през следващата седмица

Коледните дръвчета могат да бъдат засадени след празниците в парк „Артилерийски”

Рамадан Аталай, ДПС: Без нови мощности токът ще поскъпне Студеният резерв вече е задействан за зимния сезон, съобщи депутатът

Ако не се стигне до решение на енергийното министерство и управлението на ТЕЦ „Марица-изток” да се минимизират всички разходи в тецовете, включително да се вземе решение как и по какъв начин ще имаме нови мощности с нови, чисти енергии, този процес ще продължи дълго и ще стигне до повишаване на цената на електроенергията. Това каза Рамадан Аталай от ДПС по Нова ТВ във връзка с протестите на миньорите и енергетиците от мини „Марица-изток”.

Според него протестите няма да доведат до решение на проблема с въглеродните емисии. „Дългосрочно не може да се реши проблемът с квотите за въглеродни емисии с протести. За да се реши дългосрочно, трябваше досега правителството да е направило една програма по какъв начин ще се борим с емисиите в България. Проектите, които бяха направени и тецовете да стигнат 96% чистота на въздуха, явно изискват още средства. Ако искаме да изчистим още повече въздуха, ако не ни дадат дерогацията, това означава още милиарди инвестиции в тези тецове”, каза той.

Аталай обясни, че ТЕЦ-Варна вече е на газ, а не на въглища и значително са намалели въглеродните емисии.

Студеният резерв вече е задействан за зимния сезон, съобщи депутатът. „Ние трябва да имаме 20% студен резерв от крайното потребление на електроенергията. По тази сметка ние в момента трябва да имаме около 2000 мегавата студен резерв, имайки предвид това, което се ползва, или минимум 1400“, добави той.

Според Аталай е необходима нова енергия в управлението, за да се промени ситуацията в държавата.

„Само включването на нова енергия на управлението на тази държава, може да измъкне страната от тази ситуация. Аз не виждам някой, който да не иска избори. Ако продължаваме да се правим, че нищо не се случва в страната, да не чуваме тези, които излизат на улицата, да не виждаме, че хората отиват с наведени глави на работа, да не виждаме, че институциите не работят, да не виждаме, че определена част от бюрократите са мутирали – всичко това създава тази ситуацията за новата енергия, ако искате с предсрочни избори. Аз не виждам това правителство, този министър-председател да може да даде тази енергия, която е необходима за държавата“, каза Рамадан Аталай.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. дреме им на гербаджийските ибрици за държавата… единия гьонсурат се писа дисидент щот носел поръчан от луканов плакат, другият изрод назначи следователя по делото за тъщата му за депутат…
    а слабоумните олихофрени скачат подир ценностите им.

  2. Подобно твърдение, разпространяващо се чрез малоумници как да се нарече? Когато населението е под шест милиона и спада раждаемостта на кого са нужни нови мощности? Няма еедна фабрика или завод да е построена с прани пари дори. Освен, че си търсят нови оправдания за вдигане на цената, друго едва ли има. А бившите – сегашните мощности, кой ги изгради? Още столетие има да се развъждат гнидите и паразитите в икономиката.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.