Рамбо от Търново отива за 1 година в затвора заради побой на бездомник

Снимка: Архив

25-годишен мъж, причинил телесни повреди на бездомник, ще лежи 1 година в затвора. Районният съд във Велико Търново му е отредил осем месеца лишаване от свобода. Магистратите са признали и наказание от четири месеца лишаване от свобода по присъда в изпитателния срок, на който е извършил това деяние.

Калоян П. е признат за виновен за това, че на 26 юли миналата година в старата столица на ул.“Капитан Петко Войвода“, на детска площадка, чрез нанасяне на удар с крак, умишлено причинил на Христо Я. средна телесна повреда.

В злополучната вечер Калоян П., след като употребил алкохол, отишъл на детска площадка в кв. „Варуша”. Там на дървена беседка играели деца, а на около два метра от тях бил седнал пострадалият, когото децата познавали като спокоен човек, който спи на улицата. Калоян П. се насочил към пострадалия и без причина го ударил по главата, след което започнал да му нанася множество силни удари с юмруци по лицето и главата, викайки „Рамбо! Рамбо!“ От ударите Христо Я. паднал на земята, а обвиняемият продължил да го рита с крака в главата и тялото. След като нанесъл жестокия и безпричинен побой, обвиняемият стъпил победоносно върху поваления и окървавен пострадал и сигнализирал на тел. 112 за мъж, който нападал деца.

Присъдата подлежи на обжалване.

Коментари

Задължително поле