Рамос контузил и вратаря Кариус

Освен мегазвездата Мохамед Салах, капитанът на „Реал“ Серхио Рамос контузил тежко и Лорис Кариус, стража на „Ливърпул“. Вратарят е получил „визуално-пространствена дисфункция“ вследствие на удара, който бранителят му нанесе две минути преди първата от фрапантните грешки на германеца във финала на Шампионската лига. Заради тях „Реал“ победи с 3:1 и грабна трофея за трета поредна година.

Увреждането на Кариус може да бъде причина за представянето на му в злополучния за мърсисайдци двубой в Киев. Поне така се твърди в официалното изявление, което разпространиха специалисти от Масачузетската главна болница, в която стражът се е изследвал.

Самият вратар не получи нито нарушение, нито бе прегледан от лекарския щаб на „Ливърпул“, след като бе ударен от Рамос при един корнер в полза на „Реал“. Две минути по-късно германецът подари топката на Карим Бензема за първия гол на „белите“. В 83-ата Кариус направи и втората си грешка, след като изпусна кълбото след удар от на Гарет Бейл.

„Вратарят е получил мозъчно сътресение по време на двубоя, игран на 26 май година - гласи част от изявлението, разпространено от д-р Рос Зафонте и д-р Ленор Хърджет. - Остатъчните симптоми на Кариус и обективните признаци ни карат да предположим, че е била налице визуално-пространствена дисфункция, настъпила непосредствено след инцидента. Възможно е това да повлияе върху представянето му...“

Немският вестник „Билд“ уточнява, че 26 от направените около 30 теста за сътресение на стража са били положителни.

След тази новина фенове на „Ливърпул“ призоваха в социалните мрежи финалът в Шампионската лига да бъде преигран, което няма как да се случи.

Кариус е втора жертва на Рамос във финалния мач. Още в първото полувреме Салах, голямата звезда на „Ливърпул“, бе сменен принудително след „РАМОСното хвърляне“, приложено от бранителя. В последствие стана ясно, че нападателят е с извадено рамо.

Снимка: Instagram

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят