Ранената в Истанбул българка пристигнала от Норвегия да празнува Нова година

Българката, ранена при атентата снощи в Истанбул, е пристигнала от Норвегия, където работи, да празнува Нова година. Това разказа посланикът ни в Турция Надежда Нейнски пред БТВ.

Тя допълни, че в момента пътува към болницата, където оперират момичето, но отказа да даде подробности за името и адреса му, за да не се притесняват нейните близки в България.

„На този етап нямаме данни за други пострадали българи. За съжаление информацията все още не е абсолютно пълна, защото има 39 загинали, от които обаче са идентифицирани 21 човека. 16 от тях са чужденци. От тези 16 нямаме данни за загинали българи, слава Богу“, заяви Надежда Нейнски.

Тя обърна внимание, че телефоните на генералното консулство и на посолството са много натоварени, затова хората, които търсят информация за свои близки и приятели, не трябва да се отказват, ако не успеят веднага да се свържат.

„Апелирам българите, които посещават Турция да бъдат много внимателни. За съжаление живеем в много опасен свят и 100 % сигурност никога не може да има, но се прави, каквото е по силата на държавата“, каза още Надежда Нейнски.

Нейнски уточни, че се е свързала и с министър председателя на България и с външния министър, които са обещали пълно съдействие и подкрепа от страна на държавата.

„При поредния акт на насилие в турския град Истанбул е пострадала една българска гражданка. Сега тя се намира в болница, където й се извършва операция.

Българският посланик в Анкара г-жа Надежда Нейнски пътува към пострадалата.

Пускаме телефон за връзка с българското Генерално консулство в града:

+ 90 533 383 64 14.“  Това написа Даниел Митов на профила си във фейсбук.

https://www.youtube.com/watch?v=C2nJIa6R9kI

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България