Ранен при катастрофата с румънския автобус е в критично състояние, хирурзи се борят за живота на осем души 

Един от ранените в смазания при катастрофа румънски автобус е в критично състояние в областната болница във Велико Търново. Той е с тежка черепно-мозъчна травма. Хирургични екипи оперират останалите 8 пострадали при произшествието. 
"Ранените са с множество различни травми. Всички са с фрактури и им предстоят ортопедични манипулации. За щастие сред ранените няма деца", коментира д-р Красимир Попов, директор на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново.

Зверската катастрофа станала около 1,30 часа на 6 август в участъка между селата Куцина и Поликраище на пътя Русе-Велико Търново.

В злополучната нощ румънският автобус с 25 пътници от северната ни съседка пътувал от Истанбул за Букурещ. В злополучната нощ автобусът се отклонил рязко в дясно, напуснал пътното платно и помел спряната кола като я изхвърлил на 30-40 метра от мястото. Последвал удар на возилото в крайпътно дърво, след което "летял" още около 250 метра, докато спре. 

При зловещия удар на място са загинали трима пътници. Други девет били притиснати между смачканите ламарини. 

Двамата водачи на автобуса са задържани.

Участъкът ще остане затворен поне до обяд. Автомобилите се пренасочват през Самоводене, Ресен, Обединение и П. Тръмбеш.


Причините са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство под ръководството на Окръжната прокуратура във Велико Търново.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони