Раниери фаворит за треньор на „Рома“

Клаудио Раниери е фаворит за треньорския пост в „Рома“. Бившият наставник на тима е последното име в списъка с потенциални заместници на Еузебио Ди Франческо начело на "вълците". Много е вероятно да има рокада в тима в близките дни. В Италия дори я смятат за сигурна в навечерието на реванша от 1/8-финалите на Шампионска лига срещу „Порто“. Първата среща бе спечелена от „вълците“ с 2:1.

"Чашата преля в дербито срещу "Лацио", загубено с 0:3 - пише италианският вестник "Кориере дело спорт". - Това беше истинска катастрофа! Ако няма добро представяне в Португалия и се стигне до отпадане от турнира, Ди Франческо е свършен. Въпросът е дали той ще забави неизбежното, което предстои да се случи“.

Изданието твърди, че освен Раниери, който работи в клуба в периода 2009-2011, за поста варианти пред ръководството са Пауло Соуса и Кристиан Панучи. Френският „Бордо“ обаче вече е отправил оферта към португалския специалист. Соуса ще я обмисля, докато... гледа „Рома“. Наставникът е потвърдил, че ще присъства на реванша с „Порто“, което никак не се хареса на тима от Лига 1. Треньорът иска да поеме сериозен клуб в Европа, но не желае да прибързва с решението си, след авантюрата в Китай с „Тянджин Куанджан“. За последно Соуса работи на Стария континент като мениджър на "Базел", с който спечели титлата през сезон 2014-2015.

ЗА СНИМКА: Играчите на „Рома“ трябва да мият срама от 0:3 срещу „Лацио“ през уикенда.

ЗА ТИФЕЦ: Клаудио Раниери

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят